x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Fatih Terim va antrena, în paralel, Galatasaray şi naţionala Turciei

Fatih Terim va antrena, în paralel, Galatasaray şi naţionala Turciei

22 Aug 2013   •   21:04
Fatih Terim va antrena, în paralel, Galatasaray şi naţionala Turciei

Fatih Terim, legendarul antrenor al lui Galatasaray, a acceptat să preia şi postul de selecţioner al Turciei, pe care o va conduce în ultimele patru meciuri din preliminariile CM 2014, între care şi cel cu România, de pe 10 septembrie.

Conform presei turce, Terim îşi va asuma pentru un an responsabilitatea selecţionatei naţionale în paralel cu cea de la Galatasaray.

În vârstă de 59 ani, Fatih Terim este la al treilea mandat la echipa naţională, pe care a mai pregătit-o între 1993 şi 1996, respectiv 2005-2009 şi a reuşit să o conducă în semifinalele EURO 2008, unde a fost eliminată de Germania (2-3).

Postul de selecţioner a rămas vacant după ce Abdullah Avci a demisionat marţi din cauza divergenţelor cu şefii federaţiei turce, în urma rezultatelor din preliminariile CM 2014, care au făcut ca naţionala Semilunei să ocupe doar locul 4 în grupă, cu 7 puncte , în urma Olandei, 18, Ungariei, 11, şi României, 10.

Conducerea Galatei a acceptat ca Terim să pregătească naţionala ţării sale în următoarele patru meciuri din preliminariile CM 2014, fără ca antrenorul să renunţe însă la gruparea "Cim Bum", cu care a câştigat campionatul Turciei în ultimele două sezoane.

×
Subiecte în articol: fatih terim galatasaray turcia selectioner