x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Fotbal: Bayern Munchen nu susţine înfiinţarea unui Superligi europene

Fotbal: Bayern Munchen nu susţine înfiinţarea unui Superligi europene

14 Dec 2019   •   18:30
Fotbal: Bayern Munchen nu susţine înfiinţarea unui Superligi europene

Herbert Hainer, noul preşedinte al clubului Bayern Munchen, a declarat într-un interviu pentru „Suddeutsche Zeitung” că nu este interesat de crearea unei Superligi europene, relatează AFP.

Succesorul lui Uli Hoeness a fost întrebat despre proiectul unei Superligi europene, propus de preşedintele clubului Real Madrid, Florentino Perez, şi care a fost respins în această săptămână de Asociaţia ligilor europene de fotbal.

„Noi aparţinem de Bundesliga, nu se pune discuţia. Fireşte că vrem succese internaţionale, dar pentru asta există deja Liga Campionilor care are o istorie de succes şi, după părerea mea, are un format convingător”, a declarat Hainer, fost preşedinte al Adidas.

De cinci ori câştigătoare a competiţiei regină intercluburi, Bayern vrea să câştige un nou titlu european cel mai târziu în 2022, când la Munchen este programată finala Ligii Campionilor. Ultimul trofeu cucerit de bavarezi datează din 2013.

Perez a fost numit în noiembrie preşedinte al Asociaţiei Mondiale a Cluburilor de Fotbal (WFCA), o organizaţie nou înfiinţată, susţinută de FIFA. Organizaţia discută despre înfiinţarea unei noi competiţii cu două divizii, regrupând fiecare 20 de echipe din cele cinci mari ligi europene (Germania, Anglia, Spania, Franţa şi Italia), plus alte cluburi invitate precum Ajax sau FC Porto.

Preşedintele FIFA Gianni Infantino (foto) susţine că forul său nu susţine niciun proiect, dar are discuţii despre orice proiect cu toată lumea.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: bayern münchen