x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Fotbal:Mircea Lucescu noul selecționer al naționalei Turciei

Fotbal:Mircea Lucescu noul selecționer al naționalei Turciei

02 Aug 2017   •   21:05
Fotbal:Mircea Lucescu noul selecționer al naționalei Turciei

Federaţia Turcă de Fotbal a ajuns la un acord cu antrenorul român Mircea Lucescu pentru preluarea postului de selecţioner al naţionalei Turciei, a confirmat forul pe site-ul său oficial.

Lucescu va semna un contract pe doi ani, cu opţiune de prelungire pentru încă unul, vineri, la ora 14,30, într-un cadrul oficial, la centrul de antrenament al naţionalei Hasan Dogan.

Numirea lui Lucescu vine după ce Şenol Guneş şi Abdullah Avci au refuzat oferta federaţiei. Lucescu îl înlocuieşte la cârma echipei Turciei pe Fatih Terim, care a demisionat săptămâna trecută.

Potrivit presei, administratorul TFF, Ali Durust, un prieten apropiat al lui Lucescu, s-a deplasat în România pentru a discuta personal problema.

Interesant este că preşedintele clubului Galatasaray, Dursun Ozbek, s-a aflat şi el în România pentru a se întâlni cu Lucescu pentru o potenţială ofertă de a prelua echipa ''Cim Bom'', a relatat televiziunea NTV Spor. Conducerea clubului Galatasaray şi mai ales suporterii şi-au manifestat nemulţumirea faţă de antrenorul croat Igor Tudor şi există speculaţii legate de plecarea acestuia.

Mircea Lucescu a câştigat Supercupa Europei cu Galatasaray în 2000, învingând-o pe Real Madrid. ''Leii'' au jucat sferturi de finală în Liga Campionilor, cu Lucescu pe bancă, fiind eliminaţi în sezonul 2000-01 de Real Madrid. În următorul sezon, Galatasaray a câştigat campionatul şi a fost eliminată din turul al doilea al Champions League, Lucescu fiind demis la finalul sezonului şi înlocuit cu Fatih Terim.

După despărţirea de Galatasaray, Lucescu a semnat pentru rivala Beşiktaş în iunie 2002. Sezonul a început bine, dar a doua parte a fost dezastruoasă, iar Lucescu a decis să părăsească Turcia. În 2004 a preluat echipa Şahtior Doneţk, cu care a dominat fotbalul din Ucraina şi a dus-o printre cluburile importante din Europa.

Lucescu este liber de contract după ce s-a despărţit de clubul rus Zenit Sankt Petersburg la finalul sezonului trecut.

Pentru Mircea Lucescu este a doua echipă naţională pe care o pregăteşte în carieră, după ce a antrenat reprezentativa României între 1981 şi 1986.

Turcia ocupă locul al treilea în Grupa I a preliminariilor Cupei Mondiale din 2018, cu 11 puncte, după Croaţia, 13 puncte, Islanda, 13 puncte, urmată de Ucraina, 11 puncte, Finlanda, 1 punct, Kosovo, 1 punct.

Următorul meci al Turciei va avea loc pe 2 septembrie, în deplasare, cu Ucraina.
AGERPRES

×
Subiecte în articol: mircea lucescu