x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Franţa: Zidane se bagă peste Domenech

Franţa: Zidane se bagă peste Domenech

20 Iun 2010   •   00:00
Franţa: Zidane se bagă peste Domenech
Sursa foto: /Reuters

Conform ediţiei de duminică a publicaţiei Liberation, fostul internaţional francez Zinedine Zidane le-a cerut unor jucători din actuala echipă naţională să discute cu selecţionerul Raymond Domenech, pentru a face o schimbare tactică la meciul cu Mexic, pierdut până la urmă cu 0-2. Sursa citată a notat că o delegaţie formată din patru jucători s-a dus, miercuri seară, la Domenech, pentru obţinerea unei schimbări tactice. Cei patru au fost: căpitanul Patrice Evra, Franck Ribéry, Thierry Henry şi William Gallas.

"Ei au cerut o schimbare a sistemului 4-2-3-1 la 4-4-2 şi două înlocuiri: ieşirile lui Yoann Gourcuff şi Sidney Govou şi introducerile lui Thierry Henry şi Mathieu Valbuena. Domenech a acceptat dialogul, fiind mereu adeptul discuţiilor cu jucătorii şi a responsabilizării acestora. Însă, în ziua meciului, el a aflat că un om se află în spatele celor patru emisari şi a schimbării tactice solicitate. Şi nu oricine, ci, conform informaţiilor noastre, un fel de semizeu al fotbalului francez: Zinédine Zidane", scrie Liberation.

Domenech nu a fost de acord şi a introdus în teren aceeaşi echipă ca la meciul cu Uruguay, doar Gourcuff fiind înlocuit de Florent Malouda. "Domenech nu a acceptat ca Zidane să facă echipa în locul lui, aşa cum s-a întâmplat şi la Cupa Mondială din 2006", mai scrie Liberation.

×
Subiecte în articol: cm2010