x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Laurent Blanc a fost numit în funcţia de selecţioner al Franţei

Laurent Blanc a fost numit în funcţia de selecţioner al Franţei

02 Iul 2010   •   00:00

Tehnicianul Laurent Blanc a fost numit oficial, vineri, în funcţia de selecţioner al Franţei, în cadrul unei reuniuni a Consiliului Federal al Federaţiei Franceze de Fotbal, a anunţat preşedintele demisionar al FFF, Jean-Pierre Escalettes, informează AFP.

"Aceasta este vestea bună a dimineţii, federaţia franceză şi naţionala Franţei continuă cu Laurent Blanc, care va avea un proiect sportiv extrem de îndrăzneţ, cu dorinţa de victorie pentru a readuce echipa pe calea cea bună din punct de vedere sportiv şi moral. Trebuie să se ţină cont de greşelile din trecut şi să se facă astfel încât problemele să nu mai existe", a spus Escalettes.

Laurent Blanc, care îi succede lui Raymond Domenech, îl va avea printre secunzi pe Jean-Louis Gasset, cu care a colaborat şi la Girondins Bordeaux.

La sfârşitul săptămânii trecute, cotidianul L'Equipe a anunţat că Blanc a semnat un contract pentru doi ani ca selecţioner al Franţei, având drept obiectiv calificarea la Campionatul European din 2012 şi câştigarea turneului final din Polonia şi Ucraina. Franţa este adversara României în grupa de calificare la CE din 2012.

×
Subiecte în articol: cm2010