x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Leo Messi sparge record după record. Triplul Balon de Aur a devenit cel mai bun golgeter stagional all-time

Leo Messi sparge record după record. Triplul Balon de Aur a devenit cel mai bun golgeter stagional all-time

06 Mai 2012   •   10:47
Leo Messi sparge record după record. Triplul Balon de Aur a devenit cel mai bun golgeter stagional all-time

Leo Messi a marcat toate golurile Barcelonei in victoria din derby-ul local cu Espanol, scor 4-0, cele patru reusite ale starului argentinian propulsandu-l la cota 72 a golurilor marcate intr-un singur sezon, in toate competitiile.

Precedentul record ii apartinea unui fotbalist scotian si data tocmai din sezonul 1924/1925, atunci cand Archie Stark, care a marcat 70 de goluri in acel sezon pentru echipa americana Bethleem Steel.

Totodata, cele patru goluri marcate sambata seara l-au dus pe Messi la cota 50 in Primera Division, fotbalistul devenind si cel mai prolific marcator dintr-o intrecere interna, dupa ce a batut recordul dinamovistului Dudu Georgescu.

Si marele rival al lui Messi, Cristiano Ronaldo a avut sambata cateva prilejuri de satisfactie. Golul marcat in deplasarea de la Granada, scor 2-1, unde portughezul a imbracat a 100-a oara tricoul Realului in Primera, a fost cel cu numarul 300 din cariera fotbalistului.

×
Subiecte în articol: barcelona record marcatori Lionel Messi