x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Lucescu, în Rusia: Vreau să devin "Antrenorul"

Lucescu, în Rusia: Vreau să devin "Antrenorul"

25 Mai 2016   •   23:00
Lucescu, în Rusia: Vreau să devin "Antrenorul"

Antrenorul român Mircea Lucescu spune că vrea să devină "Antrenorul" pentru suporterii, Zenit St. Petersburg, echipă pe care a acceptat să o antreneze timp de doi ani, pentru un salariu de 4,5 milioane de euro pe sezon. Lucescu a chemat suporterii să-l susţină şi să devină împreună o familie.

Mirca Lucescu va ajunge în Rusia la începutul lunii viitoare, urmând să asiste la vizita medicală şi să înceapă antrenamentele cu jucătorii. Aducerea românului la Zenit a entuziasmat atât directorii clubului, cât şi fanii, care au primit vestea, pe reţelele de socializare, cu reacţii elogioase. Înainte să-l aducă pe Lucescu, patronii clubului negociaseră şi cu italianul Fabio Capello, fost selecţioner al Rusiei. "Sper că voi deveni "Antrenorul" pentru ei, pentru că tot ce facem, facem pentru suporteri. Vreau să mă asigur de susţinerea lor. Trebuie să aibă încredere în jucător, în club, în noi toţi şi îi asigur că vom dat tot ce avem pentru a-i face fericiţi", a declarat Lucescu pentru site-ul oficial al clubului. Printre cerinţele pe care românul le-a primit de la directorul clubului se numără promovarea jucătorilor tineri. Mircea Lucescu are la dispoziţie un buget de achiziţii de 35 de milioane de euro. O primă ţintă este fundaşul lui Inter, Jeison Murillo, cu o cotă de piaţă de 18 milioane de euro. "Vreau să dezvolt echipa, iar rezultatele vor depinde de munca noastră ca echipă. Trebuie mai întâi să aflu punctele forte şi slăbiciunile jucătorilor şi să-i ajut pe tineri să se dezvolte. Îmi place să lucrez cu jucători tineri. Eu au entuziasmul şi dorinţa de a munci mult", a declarat Mircea Lucescu.

Stadionul de un miliard

În mandatul lui Lucescu va fi inaugurat şi noul stadion al echipei Zenit, "Krestovski Arena", supranumit "OZN-ul". Împreună cu un complex sportiv din apropiere, arena a costat aproape un miliard de dolari. Stadionul va avea 68.134 de locuri şi va găzdui şi meciuri ale Campionatului Mondial de Fotbal din 2018.

Tehnicianul român preia o echipă a cărei cotă de piaţă este estimată la 200 de milioane de euro

×
Subiecte în articol: mircea lucescu