x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Marea şansă de pe Anfield

Marea şansă de pe Anfield

de Mihai Igirosanu    |    16 Sep 2010   •   00:00
Marea şansă de pe Anfield
Sursa foto: Raed Krishan/Gazeta Sporturilor/Intact Images

După eşecul suferit oarecum în familie, la Urziceni, Steaua are în această seară şansa de a şterge ruşinea chiar pe unul dintre stadioanele legendare ale Europei, Anfield.

Dincolo de descinderea opulentă şi de prost gust a "idiotului" de Gigi Becali la Liverpool, cu familie, rude, prieteni, parteneri de afaceri şi bodyguarzi, confruntarea contra "cormoranilor" reprezintă şi ocazia, poate unică, pentru antrenorul Ilie Dumitrescu să realizeze primul succes important al carierei. Obişnuită să facă victime printre echipele româneşti, Liverpool se va prezenta în faţa Stelei fără mai mulţi titulari, Dirk Kuyt (accidentat), Jamie Carragher, Sotiris Kyrgiakos, căpitanul Steven Gerrard şi Fernando Torres, părând mult mai interesată de ciocnirea din week-end, cu duşmanii de la Manchester United. Cu un start ezitant în Premier League, Liverpool pare mai mult ca oricând un nume mare în faţa căruia, în sfârşit, o echipă românească poate obţine un rezultat bun. Mijlocaşul Mihai Răduţ este optimist: "Eu sunt încrezător. Echipa noastră are potenţial. Înainte de tragerea la sorţi, am discutat între noi şi ne doream să jucăm fie cu Liverpool, fie cu Juventus. Liverpool nu m-a speriat până acum şi cred că îi putem bate". Singura dilemă pentru Ilie Dumitrescu este să aleagă titularul pe banda dreaptă, între Răduţ şi Bănel Nicoliţă.


HODGSON: "SCHIMB ECHIPA"
Cu prilejul conferinţei oficiale de presă dinaintea meciului cu Steaua, din această seară, antrenorul lui Li­verpool, Roy Hodgson (foto dreapta), a confirmat informaţiile conform cărora va folosi Europa League şi Cupa Angliei pentru a-i vedea la lucru şi pe unii jucători care prind mai rar formula de start. "Voi face modificări în echipa pentru meciul cu Steaua, nu e nici un dubiu, e ceva la care mă gândesc de mult timp. Nu cred că are sens să ai 25 de jucători în lot, mulţi dintre ei internaţionali, şi să joci meci de meci cu aceeaşi formulă de echipă. E important să fie toţi în priză şi e important pentru mine să-i cunosc mai bine pe jucători. Meciurile din Liga Europa şi Cupa Angliei vor fi un prilej să-i văd pe fiecare în parte, să fiu sigur pe măsura trecerii timpului care este cel mai bun «11». Dirk Kuyt şi Fabio Aurelio sunt indisponibili, dar am de unde alege. Depinde de mine să aleg jucătorii care să câştige, vreau să văd că fac un joc bun în faţa unui adversar de nivel european. Nu e bine pentru mine să văd că întâlnim o opoziţie slabă, asta mă poate păcăli şi să cred că sunt mai buni decât sunt", a declarat Hodgson. La rândul său, fundaşul danez Daniel Agger este încrezător, dar precaut: "Toate jocurile în Europa sunt tari, dar avem destulă calitate ca să ne impunem. Liverpool intră pe teren să câştige fiecare partidă. Uneori, nu contează cum câştigi, atâta timp cât o faci. Steaua este o echipă tipică estului Europei. Am jucat de curând în Macedonia, e clar că Steaua e un club mai mare şi are o echipă mai puternică, dar are jucători cu calităţi similare".  

"Nu cred că este o lipsă de respect faptul că Liverpool va menaja câţiva jucători în meciul cu noi. Cu si­guranţă, Liverpool nu ne subestimează"

Ilie Dumitrescu, antrenor Steaua

×
Subiecte în articol: europa league