x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international "Mergem să câştigăm!"

"Mergem să câştigăm!"

de Mihai Igirosanu    |    05 Oct 2010   •   00:00
"Mergem să câştigăm!"
Sursa foto: /Gazeta Sporturilor/Intact Images

Lotul convocat de Răzvan Lucescu s-a reunit ieri, la Mogoşoaia, acolo unde seara au efectuat primul antrenament în vederea meciului cu Franţa, programat sâmbătă, pe Stade de France, de la ora 22:00.



Delegaţia tricoloră va decola spre Paris joi, la ora 17:00, la bordul unui charter şi va fi cazată la Hotelul Renaissance La Defense, un stabiliment cotat la patru stele şi aflat în imediata apropiere a faimosului Arc de Triumf. Dincolo de falsele probleme legate de purtătorul tricoului cu numărul 10 sau de prezenţa la reunire a lui Mirel Rădoi, jucătorii echipei naţionale par a fi concentraţi asupra unui meci care poate fi decisiv pentru şansele de calificare la CE 2012. Sosit în ţară printre primii, căpitanul României, jucătorul lui Internazionale Milano, Cristi Chivu, integralist în derby-ul de duminică seară, de pe San Siro, cu Juventus, a prefaţat confruntarea de la Paris: "E un meci important, dar cred că nu este unul decisiv. Ne trebuie victoria, mergem să câştigăm. Am depăşi Franţa la puncte dacă am câştiga meciul de la Paris. Ştie toată lumea că este principala favorită la startul preliminariilor. Nu e un eşec acest start de campanie pentru preliminarii. Este o grupă strânsă şi calificarea încă se joacă".

Întrebat despre "problema" tricoului cu numărul 10, Chivu a fost tranşant: "Poate nu va purta nimeni numărul 10 în meciul cu Franţa! Este doar un tricou, poate îl vom da portarului. Nu avem un jucător precum Hagi, iar pentru cel care îl va primi va fi foarte greu să-l poarte". Revenit pentru puţin timp în ţară, antrenorul lui Şahtior Doneţk, Mircea Lucescu a vorbit şi el despre Franţa - România: "Nu văd Franţa cu mult superioară echipei noastre. Cu o bună organizare de joc, se poate. Cu posibilităţile individuale nu se poate pentru că nu avem jucători care pot fi determinanţi. Din punct de vedere al atmosferei din jurul echipei naţionale, cred că sunt prea mulţi oameni neaveniţi care s-au trezit în fotbal făcând afaceri, nu este corect şi nu ajută pe nimeni".

PROBLEME CU DIABY
Francezii s-au reunit şi ei ieri, la ora 12:30, la Clairefontaine, selecţionerul Laurent Blanc făcând un apel în direcţia jucătorilor convocaţi şi nu numai: "Este nevoie să fim mult mai umili. Jucători, staff, federaţia, presă, public... Trebuie să fim conştienţi că, la această oră, avem o selecţionată de valoare medie. Avem jucători buni, dar nu unii foarte mari, indispensabili pentru marile cluburi europene. Poate cu două-trei excepţii". O primă problemă cu care se confruntă Blanc o reprezintă starea de sănătate a mijlocaşului de la Arsenal, Abou Diaby, incert pentru confruntarea de sâmbătă seară din cauza unei accidentări la glezna dreaptă în derby-ul Chelsea - Arsenal. Blanc l-a invitat joi în cantonament pe fostul mare golgeter Just Fontaine, care le va vorbi jucătorilor despre "valorile tricoului albastru".

×
Subiecte în articol: echipa nationala