x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Lionel Messi la Barcelona – argentinianul trebuie să accepte o reducere de 75% din ultimul salariu

Lionel Messi la Barcelona – argentinianul trebuie să accepte o reducere de 75% din ultimul salariu

de Redacția Jurnalul    |    04 Mai 2023   •   21:30
Lionel Messi la Barcelona – argentinianul trebuie să accepte o reducere de 75% din ultimul salariu

Lionel Messi va trebui să accepte o reducere de 75% din ultimul său salariu de la Barcelona pentru a facilita o mutare înapoi pe Camp Nou, conform surselor din presa sportivă spaniolă.

Câștigătorul Cupei Mondiale din 2022 se îndreaptă spre un sfârșit dezamăgitor al perioadei sale la Paris Saint-Germain, deoarece nu își va reînnoi contractul cu gruparea din Ligue 1. Barcelona nu și-a ascuns dorința de a-l readuce pe Messi, dar situația financiară reprezintă un obstacol major.

Potrivit publicație spaniole Sport, clubul catalan pregătește un contract pe doi ani în valoare de un sfert din ultimul salariu al lui Messi la club, care a fost de aproximativ 100 de milioane de euro brut în sezonul 2020-21. Mai mult, înțelegerea va avea și o clauză care i-ar permite lui Messi să plece după un sezon cu un salariu brut de 25 de milioane de euro.

Potrivit Mundo Deportivo, Al Hilal i-a oferit jucătorului de 35 de ani suma uriașă de 300 de milioane de dolari pe an pentru a juca în Saudi Pro League, adică de peste 10 ori mai mult decât îi oferă gruparea catalană. Mai mult, patronul lui Inter Miami, David Beckham, s-a întâlnit recent cu Messi la Paris pentru a-l convinge pe jucător să treacă oceanul în Statele Unite.

Conform GOAL, constrângerile financiare ale Barcelonei reprezintă un obstacol major în finalizarea tranzacției, iar rezolvarea lor nu face prea multe progrese. Clubul trebuie să reducă bugetul de salarii cu 200 de milioane de euro și să aducă încă 100 de milioane de euro în taxe de transfer pentru a respecta reglementările de fair play financiar din La Liga. Aducerea lui Messi ar complica și mai mult acest proces.

Messi va fi suspendat timp de două săptămâni, ceea ce îl face să rateze următoarele două meciuri ale lui PSG, împotriva lui Troyes și Ajaccio, dar ar trebui să revină pentru meciul cu Auxerre din 21 mai.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: Lionel Messi barcelona transfer