x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Misiune pentru Ilie: baraj cu "lăcustele"

Misiune pentru Ilie: baraj cu "lăcustele"

de Mihai Igirosanu    |    19 Aug 2010   •   00:00
Misiune pentru Ilie: baraj cu "lăcustele"
Sursa foto: Cristi Preda/Gazeta Sporturilor/Intact Images

Stadionul din Ghencea va găzdui în această seară, de la ora 20:45, prima bătălie dintre Steaua şi Grasshoppers Zürich, pentru intrarea în grupele Europa League. În limba elveţiană, grasshopper înseamnă lăcustă, aceasta fiind şi porecla sub care clubul este cunoscut în întreaga Europă.

Deşi se află la debutul european pe banca "roş-albaştrilor", antrenorul Ilie Dumitrescu este decis să nu rateze şansa: "Europa League este un obiectiv foarte important pentru noi. Nici nu concep să ratăm intrarea în grupele acestei competiţii!", a declarat marţi fostul internaţional. Şi jucătorii stelişti par foarte montaţi înaintea confruntării. "Nu este primul meci în Europa, am mai jucat la Gloria Bistriţa cu Atletico Madrid. Totuşi, vor fi emoţii, pentru că acum joc la Steaua şi este altceva. Noi vom muncii şi sper că o să reuşim să ajungem cât mai sus atât în Europa, cât şi în campionat. În primul rând, trebuie să trecem de «dubla» cu Grasshoppers.

Dacă vom avea rezultate bune şi un joc plăcut, lumea va reveni la stadion. Ilie Dumitrescu este un antrenor tânăr, cu dorinţă de afirmare, care îşi doreşte să obţină rezultate împreună cu noi", a spus Octavian Abrudan. La rândul său, portarul Ciprian Tătăruşanu a spus: "E foarte frumos să joci în Europa League. Ilie Dumitrescu este un antrenor nou, a venit cu o tactică nouă, sperăm să se vadă în rezultate. Nu pot să aleg între campionat şi Europa League, ambele sunt două competiţii importante. Sper să ne îndeplinim obiectivele în amândouă competiţiile. Încă nu am vorbit cu domnul Duckadam, dar sunt sigur că atunci când vom discuta îmi va da nişte sfaturi care mă vor ajuta pe viitor.

Este o onoare să pot lucra cu dânsul". Delegaţia celor de la Grasshoppers Zürich a sosit ieri la prânz în Bucureşti, pe Aeroportul "Aurel Vlaicu", iar împreună cu echipa au sosit şi 50 de suporteri, la meci anunţându-şi prezenţa 150 de fani ai echipei din Ţara Cantoanelor. Antrenorul lui Grasshoppers, fostul mare internaţional Ciriaco Sforza, a condus aseară antrenamentul oficial pe Stadionul Steaua.


FC Vaslui - Lille
Opriţi în sezonul precedent de AEK Atena în drumul către grupele Europa League, vasluienii încearcă în această seară să facă un prim pas în play-off-ul contra francezilor de la Lille. Preşedintele Consiliului de Administraţie al grupării moldovene, Ciprian Damian, cere sacrificiu. "Trebuie să demonstrăm că lotul s-a întărit. FC Vaslui este într-un trend ascendent, iar relaţiile de joc s-au îmbunătăţit. Am obţinut şi o victorie de moral cu Braşovul şi de aceea jucătorii ar trebui să se deblocheze psihic pentru meciul cu Lille. Eu nu cred că va fi posibilă calificarea dacă jucătorii nu se vor dărui sută la sută", a spus Ciprian Damian. Pe de altă parte, într-o conferinţă de presă, antrenorul lui Lille, Rudi Garcia, a prefaţat meciul: "Rami este incert pentru acest meci, nu ne vom asuma nici un risc în privinţa lui. Dubii avem şi în privinţa lui Cabaye. Am cules suficiente informaţii despre adversar. Pe lângă călătoria obositoare, va trebui să ne obişnuim şi cu temperatura ridicată. Nu vrem să fim favoriţi pe hârtie, vrem să arătăm pe teren că suntem mai buni".

×
Subiecte în articol: europa league