x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Ofertă din SUA pentru Mutu

Ofertă din SUA pentru Mutu

de Mihai Igirosanu    |    29 Dec 2010   •   14:59
Ofertă din SUA pentru Mutu

144145-reuters-rtxbtz8.jpgDupă ce şi-a petrecut vacanţa în ţara natală a soţiei sale, Consuelo, Repu­blica Dominicană, Adrian Mutu nu a ajuns la reunirea lotului Fiorentinei de marţi după-amiază.

„Briliantul” a anunţat condu­cerea clubului toscan că nu poate ajunge la timp din cauza problemelor meteorologice care îngreunează traficul aerian, el ajungând la Florenţa abia marţi seară, târziu. În aceeaşi situaţie cu Mutu s-au mai aflat şi alţi „stranieri” ai Fiorentinei, Per Kroldrup, Mario Ariel Bolatti şi  Juan Manuel Vargas. În ciuda apelurilor disperate ale lui Mutu, care a soli­citat o nouă şansă de a demonstra că poate reveni în prim-plan, con­ducătorii Fiorentinei par hotărâţi să-l cedeze în această iarnă. Unul dintre site-urile neoficiale ale clubului anunţă că toscanii s-au interesat la Manchester United de un eventual împrumut al atacantului italian Federico Macheda, pe care Sir Alex Ferguson nu prea l-a luat în calcule pentru primul „11”.

În altă ordine de idei, şansele ca Adrian Mutu să-şi afle viitoarea destinaţie înainte de sfârşitul anului sunt extrem de reduse. Una dintre echipele care îşi manifestaseră interesul pentru un eventual transfer, Malaga, pare să fi renunţat la Mutu. Spa­niolii au anunţat ieri transferul atacantului brazilian de la AS Roma, Julio Baptista.

Totuşi, în presa italiană de ieri a apărut informaţia potrivit căreia Olympique Marseille ar intenţiona să demareze discuţii pentru achiziţionarea lui Adrian Mutu. Site-ul sportal.it anunţă că francezii ar fi dispuşi să plătească în jur de 3 mi­lioane de euro pentru achiziţionarea lui Mutu.

O altă variantă pentru jucătorul român ar reprezenta-o revenirea la echipa italiană unde s-a consacrat sub bagheta lui Cesare Prandelli, AC Parma. Clubul emilian, aflat în subsolul clasamentului Serie A, este în căutarea unui veritabil om de gol, iar transferul lui Mutu este considerat drept lovitura perfectă.

Conform unor surse apropiate atacantului român, se pare că acesta ar deţine o ofertă cât de cât concretă. Aceasta a venit de la clubul american din Major Soccer League, Seattle Sounders, acolo unde Mutu ar putea face pereche în ofensivă cu internaţionalul elveţian Blaise N’Kufo, fostul jucător al campioanei Olandei, Twente Enschede.

×