x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Paris, locul renaşterii

Paris, locul renaşterii

de Mihai Igirosanu    |    08 Oct 2010   •   00:00
Paris, locul renaşterii

Naţionala României se află în faţa celui de-al treilea test din preliminariile CE 2012. Din nefericire, după semieşecurile cu Albania şi Belarus, jucătorii lui Răzvan Lucescu nu-şi permit nici un pas greşit pe Stade de France, chiar în faţa principalei favorite a grupei.

O nedorită înfrângere la Paris aruncă reprezentativa noastră într-o situaţie aproape disperată, cu şanse extrem de mici să prindă turneul final din Ucraina şi Polonia. Meciul Franţa - România va avea loc mâine seară, începând cu ora 22:00, fiind transmis în direct de Pro TV. Unul dintre jucătorii extrem de importanţi în filozofia selecţionerului Răzvan Lucescu, atacantul Daniel Niculae, prefaţează confruntarea contra francezilor: "Sper că este doar o impresie faptul că echipa României pare mai puţin puternică decât atunci când a pus probleme Franţei la Campionatul European şi în preliminariile CM. Vom şti mai multe după meciul cu Franţa. Până acum, nu avem rezultate rele. Problema este că nu reuşim să înscriem mai mult decât adversarii. Împotriva Albaniei credeam că vom reuşi, dar am fost egalaţi în ultimele minute. Chiar dacă este dificil de acceptat, ăsta este fotbalul. Calificarea noastră depinde de rezultatul din Franţa. Nu va condiţiona totul, dar este foarte important. Echipa care va câştiga va obţine un avans. Franţa este cea mai puternică echipă din grupă, dar asta nu înseamnă că vom veni pe Stade de France învinşi dinainte. O victorie împotriva Franţei ne-ar motiva. Este posibilă. Noi respectăm pe toată lumea, dar nu ne este teamă de nimeni", a spus jucătorul lui AS Monaco.


Blanc improvizează
Forţat de accidentările lui Abou Diaby şi Alou Diarra, selecţionerul Franţei, Laurent Blanc, este nevoit să improvizeze alcătuirea liniei de mijloc pentru meciul cu România. Astfel, vedeta lui Olympique Lyon, Yoann Gourcuff (foto stânga, în duel cu Raţ), va evolua în faţa apărării, alături de Mvila, locul său în tridentul ofensiv din spatele vârfului Benzema urmând, cel mai probabil, să fie luat de micuţul jucător al campioanei Marseille, Valbuena.

Grupa D
Azi
21:15 Luxemburg - Belarus
21:30 Albania - Bosnia-Herţegovina
Digi Sport Plus

Mâine
22:00 Franţa - România Pro TV

Clasament
1. Albania 2 1 1 0 2-1 4p
2. Belarus 2 1 1 0 1-0 4p
3. Franţa 2 1 0 1 2-1 3p
4. Bosnia 2 1 0 1 3-2 3p
5. România 2 0 2 0 1-1 2p
6. Luxemburg 2 0 0 2 0-4 0p

Următoarele etape: 12 octombrie: Belarus - Albania, Franţa - Luxemburg. 25-26 martie 2011: Luxemburg - Franţa, Bosnia - România, Albania - Belarus.

×
Subiecte în articol: echipa nationala