x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Patru dileme pentru Răzvan

Patru dileme pentru Răzvan

de Mihai Igirosanu    |    07 Oct 2010   •   00:00
Patru dileme pentru Răzvan
Sursa foto: Raed Krishan/Intact Images/Gazeta Sporturilor

După antrenamente susţinute în cantonamentul de la Mogoşoaia, delegaţia echipei naţionale va pleca în această după-amiază spre Paris, în jurul orei 17:00, la bordul unui charter care va decola de pe Aeroportul "Henri Coandă".

În vederea confruntării cu Franţa, de pe Stade de France, care va avea loc sâmbătă, de la ora 22:00, în direct pe Pro TV, selecţionerul Răzvan Lucescu pare să mai aibă încă patru semne de întrebare în legătură cu alcătuirea primului "11". În privinţa postului de portar, Răzvan se mai gândeşte încă dacă să aleagă experienţa lui Bogdan Lobonţ, revenit între buturile Romei, sau să meargă pe mâna uriaşului de la Timişoara, Costel Pantilimon. De reţinut că la ultimul antrenament desfăşurat la Mogoşoaia, în poarta echipei titularilor a fost Pantilimon. Dacă Rădoi este bătut în cuie ca mijlocaş la închidere, cel de-al doilea mijlocaş central urmează să fie ales între George Florescu şi Iulian Apostol.

Ultimul este favorit, având evoluţii foarte bune în meciurile susţinute la Steaua, cu Napoli şi cu Sportul Studenţesc. Resuscitat de Timişoara, Ianis Zicu este favorit pentru titularizare în banda stângă, dar selecţionerul mai ezită încă, având şi varianta Ciprian Deac, însă fostul jucător al CFR-ului nu evoluează mai deloc la Schalke 04.

În atac, Răzvan e tentat să mizeze pe cuplul deja sudat, Ciprian Marica - Daniel Niculae, dar se gândeşte să surprindă puţin şi prin titularizarea omului numărul 1 al Stelei, Bogdan Stancu. Conform ultimelor informaţii din apropierea tricolorilor, echipa cu care Răzvan Lucescu va începe meciul de pe Stade de France ar putea arăta astfel: Pantilimon - Maftei, Tamaş, Chivu, Raţ - Roman, Rădoi, Apostol, Zicu - Marica, D. Niculae.


Scăpăm şi de Alou Diarra?
După accidentarea fundaşului dreapta de la Arsenal, Bakary Sagna, devenit indisponibil pentru meciul cu România, selecţionerul Franţei, Laurent Blanc, are iar dureri de cap. Conform L'Equipe, mijlocaşul Alou Diarra, anunţat ca titular, s-a accidentat la antrenamentul de ieri, părăsind şedinţa de pregătire de la Clairefontaine chinuit de dureri mari la piciorul drept. Alou Diarra s-a retras în interiorul bazei de pregătire, supravegheat îndeaproape de medicul Fabrice Briand şi de fizioterapeutul Thierry Cambon. Potrivit aceleiaşi publicaţii, o eventuală absenţă a lui Diarra ar fi o lovitură dură pentru Blanc, care ar putea rămâne şi fără Abou Diaby, acesta din urmă neputând să se antreneze marţi. Din câte se pare, Anthony Réveillère va ocupa postul de fundaş dreapta, în locul lui Bacary Sagna. Laurent Blanc a apelat pentru antrenamentul de ieri la patru atacanţi de la tineret, Rivière, Ngog, Bakar şi Mollo.

×
Subiecte în articol: echipa nationala