x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Putin: "Adversarii, exemplu de competiţie neloială"

Putin: "Adversarii, exemplu de competiţie neloială"

03 Dec 2010   •   12:04
Putin: "Adversarii, exemplu de competiţie neloială"
Sursa foto: /Reuters

140821-.jpgPremierul rus Vladimir Putin a declarat că acuzaţiile de corupţie formulate de presa engleză la adresa unor membri ai Comitetului Excutiv al FIFA, înaintea desemnării organizatoarelor Cupei Mondiale din 2018 şi 2022, au fost inacceptabile, informează AFP.

"Membrii Comitetului Executiv al FIFA au fost acuzaţi de corupţie, au fost acuzaţi fără nici un motiv anume, fără fundament. Acesta nu a fost decât un mijloc de a pune presiune pe membrii FIFA, ceea ce este inacceptabil. Este un exemplu de competiţie neloială. Noi am înţeles că trebuie să dăm membrilor FIFA posibilitatea de a lua o decizie fără presiune externă şi într-o manieră obiectivă. De aceea i-am spus ministrului Sportului, Vitali Mutko, membru al Comitetului Executiv, să transmită modul în care văd eu lucrurile. Am făcut-o din respect pentru ei", a afirmat Putin.

Recent, BBC şi Sunday Times au prezentat materiale în care susţin că unii membri ai Comitetului Executiv al FIFA ar fi corupţi. Putin a decis miercuri să nu meargă la Zurich, oraşul unde urma să fie anunţate gazdele CM din 2018 şi 2022 şi a îndemnat şi alţi şefi de stat să facă la fel.

Rusia a fost desemnată, joi, de către FIFA gazda Cupei Mondiale din 2018, în detrimentul Angliei şi a candidaturilor comune Spania/Portugalia şi Olanda/Belgia.

×