x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Vuvuzelele nu vor fi interzise pe stadioanele Cupei Mondiale

Vuvuzelele nu vor fi interzise pe stadioanele Cupei Mondiale

13 Iun 2010   •   00:00
Vuvuzelele nu vor fi interzise pe stadioanele Cupei Mondiale
Sursa foto: /Reuters

Comitetul local de organizare (LOC) a Cupei Mondiale din Africa de Sud a asigurat, duminică, că vuvuzelele nu vor fi interzise pe stadioanele pe care se desfăşoară competiţia. "Vuvuzelele sunt un fenomen cultural legat de ţara noastră şi de fotbal", a declarat purtătorul de cuvânt al LOC, Rich Mkondo.

Mkondo a făcut aceste precizări după ce Danny Jordaan, şeful LOC, nu a exclus, în declaraţii acordate BBC, varianta interzicerii vuvuzelelor pe stadioane, ca urmare a numeroaselor critici privind zgomotul făcut de aceste trompete. "Dacă o naţiune participantă la CM se va plânge, vom acţiona. Am ascultat, de asemenea, opiniile televiziunilor şi ale spectatorilor, şi acum ne gândim ce să facem", a spus Jordaan.

Rich Mkondo a spus că trompetele vuvuzela ar fi interzise doar dacă ar crea probleme de securitate. "Danny Jordaan nu a spus că ar putea fi interzise. Pentru a clarifica ceea ce a spus Jordaan: dacă vuvuzelele vor fi folosite pentru a ataca sau a răni alţi suporteri, sau pentru a fi aruncate pe teren în timpul unui meci, ne vom gândi la mijloace pentru a-i împiedica pe oameni să intre cu ele pe stadioane. Dacă nu, vuvuzelele sunt acolo cu un scop bun. Nu vor fi interzise, le cerem doar oamenilor să le folosească într-un mod rezonabil", a subliniat Rich Mkhondo.

De la începutul Cupei Mondiale, presa, suporterii şi jucătorii străini s-au plâns de zgomotul infernal făcut de vuvuzele. Suporterii locali spun însă că aceste trompete fac parte din obiectele de bază ale oricărui fan din Africa de Sud.

×
Subiecte în articol: cm2010