x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Gală MMA - Medina aduce ineditul

Gală MMA - Medina aduce ineditul

03 Apr 2008   •   00:00
Gală MMA - Medina aduce ineditul

La aproape 38 de ani, luptătorul Todd Medina va reveni în ring cu ocazia galei MMA (Arte Marţiale Mixte) de la Ploieşti, televizată în direct de Antena 1 la 18 aprilie, americanul urmând să deschidă peste câteva luni o şcoală specială de antrenament la Bucureşti.

La aproape 38 de ani, luptătorul Todd Medina va reveni în ring cu ocazia galei MMA (Arte Marţiale Mixte) de la Ploieşti, televizată în direct de Antena 1 la 18 aprilie, americanul urmând să deschidă peste câteva luni o şcoală specială de antrenament la Bucureşti.

 

 

Dincolo de tatuajele impresionante şi de fizionomia care poartă inevitabil urmele unei cariere remarcabile clădite în ring cu multe sacrificii, soţul Ralucăi Sandu este un tip absolut obişnuit. Jovial şi cu simţul umorului, americanul contrastează total cu imaginea luptătorului din filme, veşnic încrâncenat cu gândul la următorul adversar.

† Jurnalul Naţional: Todd, ce înseamnă exact o gală MMA? Care este diferenţa faţă de K1, de exemplu?

Todd Medina: Principalul lucru care diferenţiază luptele MMA faţă de alte reuniuni sportive asemănătoare este faptul că nu există reguli. Cu excepţia muşcăturilor, bineînţeles. Practic, o luptă MMA presupune că participanţii pot recurge la orice fel de stil de luptă de contact. Poate fi wrestling, box, absolut orice. Este ca o bătaie de stradă, în care totuşi nu foloseşti alte obiecte.

† De ce nu se foloseşte un ring normal, ci un fel de cuşcă circulară?

Un ring normal, cum este cel de box, îl ajută pe cel care este în dificultate, pentru că acesta se poate lăsa în corzile elastice, iar apoi este aruncat înapoi în luptă. În această cuşcă, pe care o voi aduce din SUA peste două săptămâni, lucrurile stau cu totul altfel. Adversarii nu pot fugi unul de celălalt prea mult, deoarece forma circulară nu-i conferă avantaj celui care se apără.

† Ce calităţi trebuie să aibă un luptător?

Degeaba ai calităţi fizice şi ştii să lupţi, dacă nu ai forţă spirituală. Nu întâmplător cei mai buni dintre luptători provin de jos, din familii sărace. Trebuie să fii flămând şi să faci sacrificii ca să vrei cu adevărat să faci carieră, să te ridici, să faci bani din activitatea asta.

† Cum arată o zi din viaţa unui luptător?

Pot să-ţi spun cum procedam eu. În fiecare zi mă sculam la 4:00 dimineaţa, după care citeam Biblia. Apoi mă uitam la un meci de-al lui Mike Tyson, după care ieşeam la alergare. Urma micul dejun, apoi făceam antrenament special de wrestling. Mâncam la prânz, apoi dormeam, din nou antrenament, de data aceasta axat pe box. După aceea veneau masa de seară şi culcarea. Dacă vrei cu adevărat să faci ceva, trebuie să ai disciplină.

† Vei urca din nou în ring cu ocazia galei de la Ploieşti. Ce planuri mai ai?

Această gală nu este decât prima dintr-o campanie care va cuprinde alte trei asemenea evenimente, în iulie, în octombrie şi în ianuarie anul viitor. Peste aproximativ trei luni va fi gata şi şcoala de luptă de la Bucureşti, care are nevoie de luptători buni. Dincolo de show-ul pe care îl propune această primă gală de la Ploieşti, este vorba şi despre o  ocazie pentru un prim test pe care îl vor susţine cei care vor dori să se înscrie la antrenamentele şcolii mele. În România nu se ştiu prea multe lucruri despre luptele MMA. Cu excepţia lui Cătălin Zmărăndescu, cu care colaborez excelent, restul luptătorilor nu cunosc această lume.

 

 

 

 

Fiul e fotbalist

 

 

În vârstă de 10 ani, fiul lui Todd Medina pare mai degrabă atras de fotbalul european decât de lupte: “Dacă şi-ar fi dorit să facă ceea ce am făcut eu, nu m-aş fi opus şi l-aş fi lăsat să decidă singur. Când era mai mic, era puţin influenţat de activitatea mea şi se cam juca cu ceilalţi copii mai mult prin procedee de wrestling. Când a crescut şi a mers la şcoală mi-am impus însă să nu-l învăţ nimic, ca să nu devină o problemă pentru ceilalţi colegi. Pe măsură ce timpul a trecut, a devenit pasionat de soccer, pe care a început să-l practice în mod organizat. Culmea, şi-a găsit această pasiune înainte ca eu s-o cunosc pe Raluca”.

×
Subiecte în articol: sport