x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport GIMNASTICĂ / Steliana Nistor: “Nu sunt săracă!”

GIMNASTICĂ / Steliana Nistor: “Nu sunt săracă!”

de Vlad Ionescu    |    06 Mar 2009   •   00:00

Deşi s-a retras din activitatea competiţională după JO de la Beijing, Steliana Nistor continuă să aibă probleme de sănătate. Fosta gimnastă a vrut să se opereze în Canada, însă a fost convinsă de Mariana Bitang şi de Octavian Bellu să se trateze în ţară.



Steliana are dureri mari la mâna stângă, fiind diagnosticată cu necroză, o boală specifică sportivilor de performanţă. Cum tratamentele nu şi-au făcut efectul, ea a luat în calcul şi varianta unei operaţii în Canada, iar fanii ei din întreaga lume au început să adune bani ca să o ajute. În ţară i-au fost alături Mariana Bitang şi Octavian Bellu, prin intermediul cărora a ajuns la doctorul Cătălin Cârstoiu, de la Spitalul Universitar. Acesta i-a spus că nu are nevoie de operaţie, iar Bitang şi Bellu au convins-o să se trateze în ţară. “Am început să mă obişnuiesc cu durerea. Fac kinetoterapie, dar poate dura încă un an până la ameliorare”, spune fosta medaliată olimpică, mondială şi europeană, care în prezent este studentă la Educaţie Fizică, în Sibiul natal. Până luni, prin intermediul site-ului steliana-nistor.net, se strânseseră 579,55 de euro, însă sportiva le-a cerut administratorilor să oprească colectarea de fonduri şi să dea banii înapoi.

Prejudiciu de imagine

Cazul ei a ajuns în paginile ziarelor, însă Steliana este nemulţumită că vorbele i-au fost răstălmăcite, iar imaginea ei are de suferit. “Am decis să nu mai dau interviuri, pentru că s-au spus multe neadevăruri, că am cerut bani de la fani sau de la gimnasta chineză Cheng Fei. S-a scris că nu am bani de facultate, când eu am intrat la fără plată. Am rentă viageră, chiar dacă banii nu au venit încă, locuiesc într-un apartament primit după Olimpiadă de la autorităţile din Sibiu şi nu trăiesc în sărăcie, cum s-a lăsat să se înţeleagă”, a spus Steliana Nistor.

×
Subiecte în articol: sport