x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Gloria Bistriţa – Steaua 2-2:Remiza “Motanului”

Gloria Bistriţa – Steaua 2-2:Remiza “Motanului”

de Mihai Igirosanu    |    25 Aug 2008   •   00:00
Gloria Bistriţa – Steaua 2-2:Remiza “Motanului”

Internaţionalul de tineret Bogdan Stancu a adus remiza pentru Steaua într-o partidă care a părut sacrificată din start înaintea războiului de miercuri seară, din Ghencea, cu Galatasaray, pentru o a treia prezenţă consecutivă în grupele Ligii Campionilor.

Internaţionalul de tineret Bogdan Stancu a adus remiza pentru Steaua într-o partidă care a părut sacrificată din start înaintea războiului de miercuri seară, din Ghencea, cu Galatasaray, pentru o a treia prezenţă consecutivă în grupele Ligii Campionilor.


În afara unor accidentaţi, antrenorul Marius Lăcătuş a menajat şi cîţiva titulari înaintea meciului contra campioanei Turciei. Ardelenii au profitat de improvizaţiile din echipa Stelei, au condus de două ori, însă Bogdan Stancu a reuşit o “dublă” prin care şi-a salvat echipa de la înfrîngere.


CONCENTRARE. “Sigur puteam cîştiga acest meci, avînd în vedere aspectul jocului şi pentru că am controlat o mare parte din el. Din păcate, în faza defensivă le-am creat spaţii jucătorilor Gloriei şi în urma acestor spaţii au reuşit să-şi creeze trei-patru situaţii în care au ajuns în preajma porţii şi au marcat două goluri. Am egalat, dar eu cred că puteam mult mai mult. Toţi jucătorii sînt cu gîndul la meciul cu Galatasaray, dar trebuie să înţelegem cu toţii că nu putem trata un joc într-o manieră şi un alt joc în altă manieră. Nu vrem să revenim în situaţia în care am fost anul trecut, cînd am avut o muncă extraordinară de recuperare a punctelor pe care ocupanta primului loc le avea în faţa noastră”, a declarat Marius Lăcătuş la finalul partidei. Finanţatorul “roş-albaştrilor”, Gigi Becali, nu s-a arătat nici el prea îngrijorat. “Dacă m-am bucurat la golul al doilea al nostru înseamnă ca sînt mulţumit, nu? Nu pot să spun că Steaua a jucat prost. Am controlat meciul, însă am avut şi ghinion. Am luat golul ăla în minutul 4, apoi am luat alt gol tot aşa... V-am spus de la început că mă gîndesc mai mult la meciul de miercuri, cu Galatasaray. Important e ce facem miercuri”.

La rîndul său, antrenorul Gloriei, Ioan Ovidiu Sabău, a spus: “Puteam să cîştigăm. Consider că am fi meritat să cîştigăm, dar trebuie să mă mulţumesc şi cu un punct. La 1-0 am ratat o ocazie de singur cu portarul, iar pînă la urmă ocaziile s-au răzbunat. Greşelile noastre ne-au costat. Eu spun că Balaj a arbitrat foarte bine, nu am ce să-i reproşez. Nu ştiu unde a fost gîndul jucătorilor stelişti, mie îmi pare rău că nu am cîştigat noi”.

 

Pedriel

Noua achiziţie a Stelei, atacantul bolivian Ricardo Suarez Pedriel, cumpărat pentru 250.000 de euro de la echipa Jorge Wilstermann, a sosit sîmbătă noapte la Bucureşti. Internaţionalul bolivian va efectua zilele următoare vizita medicală şi va semna un angajament pe patru ani. În vîrstă de 21 de ani, Pedriel va fi al zecelea jucător străin din lotul Stelei şi a fost recomandat de impresarii care l-au adus în Ghencea pe columbianul Juan Carlos Toja. Sud-americanul are 25 de meciuri la echipa de club, 16 goluri marcate în acest sezon, precum şi trei partide în echipa naţională a Boliviei.

 

Achiziţie

Pe lîngă Pedriel, Steaua l-a mai cumpărat sîmbătă şi pe mijlocaşul Universităţii Craiova Andrei Ionescu, pentru care a plătit 500.000 de euro şi 50% dintr-un viitor transfer. “Trebuie să fii ipocrit să spui că nu îţi doreşti să joci la Steaua dacă eşti fotbalist român. Nu am semnat încă nimic, dar o voi face în zilele următoare. Steaua este cea mai mare echipă din România. Universitatea va rămîne în sufletul meu, însă asta este viaţa. Dacă patronul Adrian Mititelu spune că sînt trădător, asta este”, a declarat noul jucător al “roş-albaştrilor”. În această săptămînă, Steaua va mai achiziţiona un fundaş stînga străin.

 

Analiză

“Prin prisma jocului şi a ocaziilor, meritam toate cele trei puncte. Nu ne-am concentrat aşa cum trebuia, dar asta nu e o scuză pentru rezultatul de aici. Pentru Steaua nu a fost bine că am făcut 2-2, dar pentru returul cu Galatasaray poate va fi bine, însă numai miercuri seara ne vom da seama. Trebuie să uităm repede meciul acesta, fiindcă ne aşteaptă unul foarte greu miercuri”
Mirel Rădoi


Galatasaray a început în forţă: 4-1 cu Denizli

Adversara de miercuri a Stelei, Galatasaray, a debutat cu o victorie clară în noua ediţie a campionatului din Turcia, învingînd cu 4-1, acasă, pe Denizlispor. Golurile Galatei au fost marcate de Kewell (’36), Hakan Balta (’76), Baris Ozbek (’84) şi Lincoln (’90). Antrenorul german Michael Skibbe a utilizat următoarea formulă de echipă: Aykut – Sabri (’57 Bariş Ozbek), Meira, Servet, Hakan Balta – Hasan Şaş (’46 Arda Turan), Ayhan, Mehmet Topal (’67 Yaser), Lincoln, Kewell – Nonda. Fundaşul dreapta, internaţionalul Sabri Sarioglou s-a accidentat la piciorul stîng în minutul 57 al partidei, fiind scos de pe teren cu targa. Haldun Ustunel, membru al Consiliului de Conducere al clubului Galatasaray, a declarat după meci: “Îmi pare rău că Sabri s-a accidentat, are o problemă importantă şi cred că nu va fi apt de joc pentru meciul cu Steaua, de miercuri seară”.


Liga 1, Etapa 5

Vineri

Gaz Metan – FC Braşov           0-0

Sîmbătă

Gloria Bistriţa – Steaua 2-2

C. Borbely (’5), Hora (’73) /B. Stancu (’44, ’90+3)

U Craiova – Oţelul       1-0

V. Găman (’61)

Poli Iaşi – Farul           

meciul nu s-a disputat

Ieri

FC Vaslui – CFR Cluj    2-1
Burdujan (’25, ’63)/Cadu (’62)

Gloria Buzău – FC Timişoara    0-2

Goga (’3), Rusic (’25)

eliminat Latovlevici (’50)

Rapid – Dinamo    2-1

Fernandes (’74), Cesinha (’83)/Fl. Bratu (’69)

Azi

19:00 (GSP TV)

CS Otopeni – FC Unirea

21:00 (GSP TV)

Pandurii – FC Argeş

 

Clasament

  1. Rapid    9-3    12p
  2. FC Vaslui    7-3    12p
  3. Dinamo    10-6    10p
  4. Oţelul    9-5    10p
  5. Steaua    8-4    10p
  6. FC Timişoara    10-7    10p
  7. "U" Craiova    7-5    10p
  8. Unirea Urziceni    12-4    9p
  9. CFR Cluj    7-5    7p
10. Gloria Bistriţa    7-7    7p
11. FC Braşov    4-4    7p
12. Farul    4-5    6p
13. Gaz Metan    7-8    5p
14. FC Argeş    4-6    4p
15. Pandurii    3-11    1p
16. "Poli" Iaşi    2-10    0p
17. CS Otopeni    4-13    0p
18. Gloria Buzău    1-11    0p
Etapa viitoare: (Vineri, 29 august): FC Braşov – CS Otopeni (17:45), FC Argeş – Gaz Metan (19:45), CFR Cluj – Poli Iaşi (21:45); (Sîmbătă, 30 august): Dinamo – U Craiova (19:45), Farul – Gloria Bistriţa (20:45); (Duminică, 31 august): Oţelul – FC Vaslui (17:45), Unirea Urziceni – Gloria Buzău (20:30), FC Timişoara – Rapid (21:45); (Luni, 1 septembrie): Steaua – Pandurii (20:00)
*Televizările nu au fost stabilite.

 

Liga 2, etapa 2

Azi, ora 11:00
Seria I: Delta Tulcea – Lotul Băile Felix, Ceahlăul – Dunărea Galaţi, Progresul – FC Snagov, Sportul Studenţesc – Cetate Suceava, FC Botoşani – Prefab Modelu, FCM Bacău – Dunărea Giurgiu, Forex Braşov – CS Buftea, Concordia Chiajna – Dinamo II, Petrolul Ploieşti – CSM Ploieşti (mîine, ora 11:00)
Seria a II-a: FC Tîrgovişte – Dacia Mioveni, Minerul Lupeni – FCM Tîrgu-Mureş, Drobeta Turnu-Severin – Internaţional Curtea de Argeş, Mureşul Deva – ACU Arad, Industria Sîrmei Cîmpia Turzii – Liberty Oradea, Jiul Petroşani – Unirea Alba-Iulia, FC Bihor – CSM Rîmnicu-Vîlcea, Arieşul Turda – CFR Timişoara, UTA – “U” Cluj (luni, ora 19:00).

×