x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Handbal - Adversari accesibili la jocurile olimpice de la Beijing

Handbal - Adversari accesibili la jocurile olimpice de la Beijing

de Vlad Ionescu    |    17 Iun 2008   •   00:00
Handbal - Adversari accesibili la jocurile olimpice de la Beijing

Ieri a fost stabilită componenţa grupelor turneului olimpic feminin, România fiind repartizată într-o grupă relativ uşoară, în care cel mai dificil adversar este Norvegia.



Sorţii au fost darnici cu noi

Ieri a fost stabilită componenţa grupelor turneului olimpic feminin, România fiind repartizată într-o grupă relativ uşoară, în care cel mai dificil adversar este Norvegia.

Tragerea la sorţi a avut loc la Beijing, cele 12 echipe calificate fiind împărţite în două grupe.
În grupa A vor evolua România, Norvegia, Franţa, China, Angola şi Kazahstan, în grupa B fiind repartizate Rusia (campioana mondială), Germania, Ungaria, Coreea de Sud, Suedia şi Brazilia. Primele patru clasate în fiecare grupă vor obţine calificarea în sferturile de finală.

REACŢIE. Pentru preşedintele Federaţiei Române de Handbal, Cristian Gaţu, echipele din grupa României sînt accesibile, ceea ce ar trebui să ne înlesnească drumul spre podiumul olimpic. "Este îmbucurător că am evitat Rusia în această fază. Configuraţia grupei ne întăreşte speranţa că ne putem apropia de o medalie", a spus Gaţu. Ceva mai rezervat, antrenorul Gheorghe Tadici a declarat: "Este o grupă dificilă. Jucăm cu Norvegia, campioana europeană, şi cu Franţa, cea din urmă venind cu sete de victorie după ce le-am bătut la Mondiale. Mai este şi Angola, care a învins la rîndul ei Franţa. Cred în şansele României, iar obiectivul oficial este o clasare în primele şase".

Tadici nu renunţă la echipa naţională

După ce s-a despărţit de Oltchim Rîmnicu-Vîlcea, Gheorghe Tadici şi-a acordat cîteva zile de gîndire, pentru a decide dacă va continua şi la echipa naţională, avînd în vedere că cele mai multe jucătoare de la lot, cu care se pare că a avut cîteva conflicte, provin chiar de la formaţia din Zăvoi.
"Am discutat cu colegul Dumitru Muşi şi am decis să continuu. Nu vreau să fiu laş şi să plec. Eu sînt profesionist, la fel şi jucătoarele. Am discutat şi cu domnul Gaţu şi l-am asigurat că nu va fi nici o problemă", a spus tehnicianul.

×
Subiecte în articol: sport