x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Handbal: Steaua avansează in Cupa Cupelor

Handbal: Steaua avansează in Cupa Cupelor

de Vlad Ionescu    |    09 Oct 2007   •   00:00
Handbal: Steaua avansează in Cupa Cupelor
Sursa foto: Gazeta sporturilor/

Invinsă in prima manşă cu 29-28, deţinătoarea Cupei Romăniei a căştigat cu 31-27 meciul de acasă, impotriva polonezilor de la Wisla Plock, şi aşteaptă tragerea la sorţi de astăzi, pentru a-şi cunoaşte viitorul adversar

Invinsă in prima manşă cu 29-28, deţinătoarea Cupei Romăniei a căştigat cu 31-27 meciul de acasă, impotriva polonezilor de la Wisla Plock, şi aşteaptă tragerea la sorţi de astăzi, pentru a-şi cunoaşte viitorul adversar.

Meciul de la Chiajna a inceput perfect pentru elevii lui Radu Voina, care s-au desprins rapid la 5-1 (min. 9). Intervenţiile sigure ale portarului Ştefan Laufceac, contraatacurile finalizate de Ionuţ Georgescu şi aruncările ca din tun ale lui Alin Şania au făcut ca Steaua să intre la cabine cu un avantaj de şase goluri, 18-12. In repriza secundă, vicecampionii Poloniei au dat ceva emoţii tribunelor, reuşind să se apropie periculos la trei goluri, insă "roş-albaştrii" au ştiut să gestioneze finalul de meci şi au obţinut o victorie care le asigură calificarea in faza următoare a competiţiei. Cele mai multe goluri ale Stelei au fost marcate de Georgescu (9), Şania (5) şi Rudic (5).

FĂRĂ PROBLEME. Băieţii de la Dinamo au trecut şi ei cu bine de turul al doilea al Cupei EHF. După ce, săptămăna trecută, au invins acasă pe AEK Atena (Grecia), cu 36-22, "alb-roşii" au pierdut returul la un singur gol diferenţă, 30-29. Principalii marcatori ai dinamoviştilor au fost Voica (8 goluri), Purcărea (4) şi Mironeascu (4). "Am dominat, dar pe final nu am mai avut jucători din cauza accidentărilor şi a eliminărilor. Suntem fericiţi pentru calificare, pentru că este o competiţie valoroasă", a declarat preşedintele clubului din "Ştefan cel Mare", chestorul Marcel Popescu. Accidentaţi in prima repriză a meciului de la Atena, Dimache şi Rusia ar putea rata partida de campionat cu Steaua, care va avea loc joi.

EMOŢII. Astăzi, la Viena, are loc tragerea la sorţi a meciurilor din turul al treilea al cupelor europene, in urne urmănd să se afle nu mai puţin de zece echipe romăneşti. La masculin suntem reprezentaţi de Steaua (Cupa Cupelor), Dinamo (Cupa EHF), Poli Izometal Timişoara, UCM Reşiţa şi Uztel Ploieşti (toate in Challenge Cup), iar la feminin de HCM Baia Mare (Cupa EHF), "U" Jolidon Cluj şi Rulmentul Braşov (ambele in Cupa Cupelor), Tomis Constanţa şi HC Dunărea Brăila (in Challenge Cup).

vlad.ionescu@jurnalul.ro

×
Subiecte în articol: sport