x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Ilie Năstase: "Dacă te retragi din tenis cînd eşti nr 1 mondial înseamnă că ceva nu e în regulă la cap"

Ilie Năstase: "Dacă te retragi din tenis cînd eşti nr 1 mondial înseamnă că ceva nu e în regulă la cap"

15 Mai 2008   •   00:00

"S-a retras Henin? De ce? Dacă nu mai ai motivaţie cînd eşti numărul unu mondial înseamnă că ceva nu e în regulă la cap. Să te retragi cînd eşti numărul unu mi se pare incredibil, dar e decizia ei".



Fostul preşedinte al Federaţiei Române de Tenis, Ilie Năstase, a declarat că nu ştia de decizia de retragere din activitate a belgiencei Justine Henin, actualul număr 1 mondial, dar a menţionat că "ceva nu este în regulă la cap", dacă nu mai are motivaţia necesară de a continua.

"S-a retras Henin? De ce? Dacă nu mai ai motivaţie cînd eşti numărul unu mondial înseamnă că ceva nu e în regulă la cap. Să te retragi cînd eşti numărul unu mi se pare incredibil, dar e decizia ei", a spus Năstase.

Jucătoarea belgiană de tenis Justine Henin, numărul 1 mondial, a anunţat, miercuri, că se retrage din activitate. În vîrstă de 25 de ani, născută la Liege, la 1 iunie 1982, Henin a anunţat, într-o conferinţă la Limette, că a decis "să pună capăt definitiv" carierei. De-a lungul carierei, Justine Henin a cîştigat 41 de turnee la simplu, dintre care şapte de Grand Slam (patru Roland-Garros, două US Open şi Openul Australiei), şi două la dublu. Jucătoarea belgiană, care a trecut la profesionişti la 1 ianuarie 1999, a cîştigat din tenis 19.461.375 de dolari.

Ilie Năstase a afirmat că nu va susţine niciun candidat la alegerile pentru funcţia de preşedinte al FRT. "Nu voi susţine pe nimeni care va candida. Probabil cine va cîştiga va fi susţinut de mine, dar pînă atunci nu voi fi susţinut de nimeni", a completat Năstase, care a menţionat că nu va mai reveni niciodată la conducerea forului.

Fostul tenisman se aşteaptă ca România să aibă cea mai slabă participare din istoria recentă a Jocurilor Olimpice. "Nu mă aştept la nimic de fapt. Cred că o să avem cea mai slabă performanţă la vreo olimpiadă. S-ar putea la canotaj", a adăugat fostul număr unu mondial.

Preşedintele Fundaţiei Casa Campionilor, Mariana Bitang, nu împărtăşeşte pesimismul lui Ilie Năstase. "Îmi doresc ca delegaţia României să se întoarcă de la Beijing cu cît mai multe medalii de aur. Sunt sporturile la care în mod tradiţional s-au obţinut medalii de aur, canotaj, gimnastică şi probabil presiunea tot pe ei va apăsa. De ce să nu ne aşteptăm şi la alte sporturi?! Eu nu sunt atît de pesimistă ca domnul Năstase. Suntem o ţară mică, nu ne comparăm cu alte ţări care sunt cît un continent. Sportul nu parcurge o perioadă tocmai fastă, dar asta nu înseamnă că vom pleca învinşi încă de la început. E o luptă la care participăm şi în competiţii se întîmplă foarte multe", a spus Bitang.

Mariana Bitang crede că în toată istoria gimnasticii româneşti nu s-a vorbit vreodată de o sumă de bani precum cea din scandalul "valiza" de la meciul Universitatea Cluj - CFR Cluj, din ultima etapă a Ligii I. "Eu cred că în toată istoria gimnasticii nu s-a vorbit de o sumă care intră într-o valiză la o singură discuţie în fotbal. Gimnastica nu e un sport în care să se facă astfel de manevre. E un sport în care rezultatele sunt foarte bune, dar sumele pe care sportivii le cîştigă sunt infinit mai mici. Gimnastica, din nefericire, nu prea are tangenţă cu banii", a subliniat Bitang.
Mediafax

×
Subiecte în articol: sport nastase ilie năstase