x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Jose Peseiro: “Sînt de vină accidentările!”

Jose Peseiro: “Sînt de vină accidentările!”

de Marius Mihalcea    |    15 Sep 2008   •   00:00
Jose Peseiro: “Sînt de vină accidentările!”

RAPID – UNIREA URZICENI 1-2
Tehnicianul portughez al grupării de lîngă Podul Grant a pus înfrîngerea suferită de giuleşteni în faţa ialomiţenilor pe seama indisponibilităţilor camerunezului Pierre Boya, a brazilianului Joao Paulo Andrade şi a muntenegreanului Vladimir Bozovic.



RAPID – UNIREA URZICENI 1-2
Tehnicianul portughez al grupării de lîngă Podul Grant a pus înfrîngerea suferită de giuleşteni în faţa ialomiţenilor pe seama indisponibilităţilor camerunezului Pierre Boya, a brazilianului Joao Paulo Andrade şi a muntenegreanului Vladimir Bozovic.

Golul lui Bilaşco, din debutul partidei, şi cel al lui Mara, după ce gazdele reuşiseră să egaleze prin Cesinha, i-au asigurat Urziceniului o victorie de senzaţie în Giuleşti, a şasea consecutivă obţinută de trupa lui Dan Petrescu în acest campionat. Pentru cele două echipe urmează joi meciurile din primul tur al Cupei UEFA, Rapid la Wolfsburg, iar Unirea la Hamburg.

CU GÎNDUL LA WOLFSBURG
Chiar dacă echipa sa a capotat pentru a treia oară în acest campionat, Jose Peseiro nu-şi face încă foarte multe griji. “Eu şi jucătorii mei sîntem trişti, pentru că am pierdut nemeritat acest meci. Nu avem cum să uităm acest rezultat, dar trebuie să ţinem cont şi de problemele pe care le-am avut cu accidentările. Nu am pierdut campionatul aici, pentru că mai sînt multe etape de disputat. Am citit jocul celor de la Urziceni, o echipă bună în apărare şi pe contraatac. Au fost avantajaţi de faptul că au marcat foarte repede, dar cred că şi echipa mea a avut foarte multe şanse de a înscrie. După scor putem spune că Urziceniul a fost echipa mai bună, dar nu şi după joc, fiindcă noi am stat în terenul lor 85 la sută din timp. Cred în continuare că echipa mea este cea mai bună din campionat”, a spus antrenorul “vişiniilor”. Dacă, în ceea ce priveşte întrecerea internă, portughezul consideră că nu este încă nimic pierdut, acesta a atras atenţia asupra “dublei” cu Wolfsburg din primul tur al Cupei UEFA: “Acum trebuie să ne gîndim la confruntările cu nemţii, pentru că în Cupa UEFA sînt doar două jocuri eliminatorii şi nu ne mai putem permite paşi greşiţi”. Peseiro a vorbitşi despre formaţia lui Dan Petrescu:

“Îmi place Urziceniul, a făcut pînă acum treabă bună, dar cred că este dificil să ia titlul. Niciodată o echipă care joacă pe contraatac nu poate cîştiga campionatul, pentru asta trebuie să ataci, să domini”.

“BURSUCUL” E PONDERAT
De partea cealaltă, antrenorul Unirii Urziceni a dezvăluit faptul că a venit în Giuleşti hotărît să învingă: “Le-am spus jucătorilor mei înainte de meci că nu mă interesează un egal şi că vreau să cîştig. Voiam neapărat să învingem, pentru că ne-ar fi fost greu să mergem la egal, Rapid ar fi venit peste noi, fiindcă are jucători tehnici, care ştiu să pună presiune şi s-a văzut asta cînd a trebuit să ne apărăm”. Chiar dacă formaţia sa a acumulat deja 18 puncte din 21 posibile şi şi-a menţinut poziţia de lider al clasamentului Ligii 1, Dan Petrescu este sceptic în privinţa şanselor Unirii de a cîştiga campionatul. “În nici un caz nu ne gîndim la titlu. Dacă o să terminăm în primele şase, o să fiu mulţumit”, a spus “Bursucul”. Acesta a făcut referire şi la meciul cu SV Hamburg, dispută care va reprezenta debutul ialomiţenilor în cupele europene: “La Hamburg voi face două-trei schimbări. Trebuie să fim atenţi, pentru că Hamburg este o maşină de marcat goluri. A înscris deja de foarte multe ori în acest sezon şi va fi o presiune foarte mare pentru noi. Oricum, mergem acolo ca să dăm gol şi cred că vom reuşi să înscriem în ambele manşe”.

Incident între MM şi Nae Manea

La finalul partidei, preşedintele Unirii Urziceni, Mihai Stoica, a fost la un pas să fie linşat de administratorul delegat al Rapidului, Nicolae Manea, în dreptul tunelului care duce spre vestiare. Şi aşa foarte nervos din cauza rezultatului, oficialul giuleştenilor a luat foc atunci cînd l-a văzut pe MM jucîndu-se distrat cu o rolă de scotch şi făcînd bezele publicului giuleştean de la tribuna I. Manea n-a mai rezistat şi şi-a înfipt mîna în gîtul preşedintelui ialomiţenilor, acesta fiind salvat doar de intervenţia promptă a forţelor de ordine.

O victorie şi o remiză

În cea de-a patra etapă din 1.Bundesliga, adversara Rapidului în Cupa UEFA, VfL Wolfsburg, a remizat, scor 2-2, la Berlin cu Hertha, golurile echipei lui Felix Magath fiind marcate de Costa (’1) şi de Riether (’90). Adversara Unirii Urziceni, SV Hamburg, s-a impus pe teren propriu, 3-2, în faţa lui Leverkusen, revenind incredibil de la 0-2 prin reuşitele lui Guerrero (’37), Olici (’52) şi Petrici (’73). În clasamentul primei ligi germane, Hamburg, neînvinsă, este pe primul loc cu zece puncte, iar Wolsburg ocupă poziţia a opta cu şase puncte.

×
Subiecte în articol: sport