x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport "L-am angajat să facă ce vreau eu"

"L-am angajat să facă ce vreau eu"

de Mihai Igirosanu    |    Florin Gongu    |    23 Aug 2007   •   00:00
"L-am angajat să facă ce vreau eu"

După partida CFR - Steaua, 0-0, de duminică seară, a inceput nebunia. Atacuri deşănţate ale patronului stelist la adresa antrenorului Gică Hagi, care a avut marţi la răndul lui o replică, dar cam timidă. Becali a continuat tirada, dar ieri a fost linişte in Ghencea.

STEAUA - Cuvintele patronului sună şi acum in urechile lui Hagi

După partida CFR - Steaua, 0-0, de duminică seară, a inceput nebunia. Atacuri deşănţate ale patronului stelist la adresa antrenorului Gică Hagi, care a avut marţi la răndul lui o replică, dar cam timidă. Becali a continuat tirada, dar ieri a fost linişte in Ghencea.

Cu un ton calm, Hagi a incercat să aşeze lucrurile in ordinea lor firească. A spus clar că n-a promis niciodată că-l va folosi pe Rădoi fundaş central şi a acuzat voalat că patronul a fost prost obişnuit de predecesorii săi.

"VORBE GRELE". Suficient ca Gigi Becali să ia foc din nou. A dezvăluit că Adi Ilie, managerul clubului, nu mai e in relaţii bune cu Hagi, că a vrut să demisioneze, dar că a reuşit să-l intoarcă din drum. A mai spus că jucătorii se plăng de faptul că nu inţeleg indicaţiile tactice ale antrenorului. Nu a fost suficient. Intr-o intervenţie telefonică la emisiunea "Vorbe grele cu Victor Ciutacu", de marţi seară, Gigi Becali a făcut o declaraţie stupefiantă: "Pe Hagi l-am angajat să facă ce vreau eu, să antreneze echipa, şi eu cănd spun aşa, să facă aşa". Cu alte cuvinte, Regele a venit in Ghencea pe post de sclav. Şi in ciuda acestor ultime atacuri, ieri a fost linişte. Nu se ştie insă pentru căt timp. Hagi poate demisiona oricănd, cel mai probabil la finele meciului de miercuri cu Bate, cănd Steaua, foarte probabil, va bifa calificarea in grupele Ligii Campionilor. "Ar face o mare greşeală să refuze o confruntare cu echipele mari şi să-şi dea demisia după Bate Borisov. Pentru că acum a rămas, a crescut in ochii mei", a spus şi Dumitru Dragomir in aceeaşi emisiune.

ANTRENAMENT. Steaua a efectuat ieri-dimineaţă un antrenament, la care Hagi a beneficiat şi de prezenţa a trei dintre jucătorii pănă acum accidentaţi, Ifeany Emeghara, Vasilică Cristocea şi Victoraş Iacob. Aceştia s-au pregătit normal alături de ceilalţi colegi şi ar putea apărea pe foaia meciului de miercuri, cu Bate Borisov. O noutate la antrenamentul de ieri al Stelei a fost Emil Ninu, fundaş venit de la FC Naţional. De asemenea, Vali Badea s-a pregătit separat, iar Ghionea nu a participat la şedinţa de pregătire, chiar dacă a revenit de la Bologna. Au absentat jucătorii convocaţi de Victor Piţurcă pentru amicalul de aseară cu Turcia: Mirel Rădoi, Dorin Goian, Bănel Nicoliţă, Petre Marin şi Nicolae Dică, dar şi Eric Bicfalvi şi Răzvan Ochiroşii, care au jucat marţi seară la reprezentativa de tineret, contra Angliei. In privinţa lui Mihăiţă Pleşan, acesta a fost operat marţi la Spitalul Militar Central, fiindu-i stabilizată fractura de peroneu cu o placă cu şuruburi. Conform previziunilor stafului medical al Stelei, mijlocaşul işi va relua pregătirea abia in ianuarie 2008.

IRONIE

"N-am luat in calcul demisia lui Hagi. Eu nu fac nişte lucruri găndite dinainte. Dacă demisonează, vreo trei nopţi nu mai dorm, plăng toată ziua. Va fi o mare nenorocire. La orice oră vine la mine, Olăroiu are uşa deschisă. El m-a invăţat să merg in Liga Campionilor, să iau campionatul. Să mă inveţe şi Hagi aşa"Gigi Becali

Â

MECALI?

"Asta e situaţia. Hagi să se pregătească de Liga Campionilor. Dar ce, pe mine mă cheamă Mecali? Pe mine mă cheamă Becali. Rădoi va juca la marcaj. Inainte de meciul cu CFR, Hagi mi-a spus echipa şi eu i-am transmis că nu mă interesează. Decăt un singur lucru l-am rugat, şi anume, Mirel să joace la marcaj"

Gigi Becali

Â

LIDERUL

"Mie nu-mi face legea Rădoi in vestiar. El e un băiat extraordinar, care se inţelege bine cu echipa. E liderul echipei. Mirel Rădoi nu e genul de om care să profite de faptul că e finul meu. Mai mult, el e jenat că e finul meu. După ce va reveni Ghionea, nu spun că mai este obligatoriu să fie fundaş central"

Gigi Becali

EXEMPLU

"Şi eu cănd eram preşedinte de club ii sugeram lui Halagian pe cine să bage in teren. Oricum, eu eram mai diplomat decăt mulţi dintre patroni. Nu suntem străini pe malul Dămboviţei şi ce se intămplă nu e o surpriză pentru romăni. Nu ai ce să faci. Aşa s-a inţeles la noi in ţară legătura asta dintre patron şi angajat"

Dumitru Dragomir

"Nu mai pot eu de Hagi"

Gigi Becali a declarat marţi seară in emisiunea "Vorbe grele cu Victor Ciutacu", difuzată pe Antena 2, că a fost trădat la transferul lui Ionuţ Rada de la Rapid şi că acesta este unul dintre motivele pentru care insistă ca Mirel Rădoi să joace fundaş central. Finanţatorul Stelei a susţinut că mutarea fostului rapidist in Ghencea i-a fost prezentată ca o păcăleală la adresa lui George Copos, insă, trăgănd linie, a constatat că, de fapt, el a fost păcălitul. Becali a acuzat voalat un complot al verilor săi, impreună cu George Copos şi cu Gheorghe Popescu, acesta din urmă coproprietar al lui Rada şi cumnat cu Gheorghe Hagi. Atacurile dezlănţuite la adresa propriului naş, pe care l-a tratat in toată intervenţia sa telefonică drept un simplu angajat, cu aplecare spre profesia de strungar, conform Codului Muncii, au fost explicate ca expresia spaimei sale că, din cauza invocatei nepriceperi a antrenorului, riscă să piardă calificarea in grupele Champions League şi, implicit, 30 de milioane de euro. Totuşi, el a ţinut să promită că, dacă Steaua lui Hagi va ajunge in Champions League şi va cuceri titlul de campioană, ii va prezenta mulţumiri şi scuze publice antrenorului şi că nu va mai comenta in nici un fel deciziile sale tehnice. Intrebat dacă s-a găndit la eventualitatea ca Hagi să demisioneze, Gigi Becali a persiflat in hohote de răs această variantă: "Vreo trei nopţi nu mai dorm, plăng toată ziua. Va fi o mare nenorocire. De asta nu mai pot eu, de Hagi".

Bilete pentru Bate, de azi

Programul de vănzare a biletelor pentru meciul Steaua - Bate Borisov, care va avea loc miercuri, de la ora 20:30, a fost modificat de conducerea clubului, ca urmare a unor defecţiuni apărute la sistemul de ticketing. Steaua a explicat că vina aparţine firmei care se ocupă de administrarea sistemului. Casele au fost ieri inchise, iar azi şi măine, intre orele 12:00 şi 20:00, işi vor putea lua bilete doar abonaţii. De sămbătă pănă marţi se vor vinde tichete de intrare la liber, tot intre orele 12:00 şi 20:00. In ziua meciului, casele de bilete vor fi inchise.

Pănă afară

Scandalul de la Steaua a fost preluat şi de presa internaţională. "In ciuda insultelor patronului, Hagi continuă cu Steaua", titrează agenţia EFE. "La o emisiune televizată, Becali l-a insultat pe Hagi după 0-0 cu CFR Cluj, acuzăndu-l de «lipsă de respect» pentru că nu a fost de acord cu amestecul patronului in treburile echipei. Hagi şi Becali fac parte din aceeaşi comunitate, machedonă, fostul jucător fiind naşul de cununie al patronului." "In ciuda criticilor, Hagi a decis să continue cu Steaua", titrează şi Reuters. "Gigi Becali, a fost furios după egalul de la Cluj, pentru că Hagi nu a introdus echipa pe care acesta i-a indicat-o inainte de meci." "Hagi ar putea fi destituit", titrează ziarul spaniol Sport. "Hagi nu a comentat declaraţiile lui Becali şi a făcut apel la calm pentru a putea pregăti meciul de calificare in grupele Ligii Campionilor."

×