x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Lui Helesteanu i se pregatesc surprize

Lui Helesteanu i se pregatesc surprize

08 Apr 2004   •   00:00

Desi observatorul meciului Steaua - Petrolul, Nicolae Rainea, i-a intocmit centralului Anton Helesteanu un raport favorabil, presedintele CCA, Ion Craciunescu, e de alta parere.

Se pare ca Helesteanu a intrat pe lista neagra a sefului arbitrilor. Prestatia sa din Ghencea a starnit contradictii intre Nicolae Rainea si Ion Craciunescu.

REPROSURI. „Helesteanu pacatuieste in multe lucruri, iar arbitrajul prestat de el duminica, in Ghencea, nu reprezinta un model nici macar pentru arbitrii din diviziile inferioare. Un fault ca acela comis asupra portarului ploiestean, din repriza a doua, nu se da decat daca nu esti pe stadion. Bine ca n-a influentat rezultatul final, dar mie mi-a ridicat foarte multe semne de intrebare", a spus Craciunescu despre arbitrajul lui Anton Helesteanu.

JUDECATA. O alta problema a aparut atunci cand Craciunescu a aflat de o declaratie aparuta in cotidianul „National", in care Helesteanu il ironizeaza pe patronul Stelei, Gigi Becali. „Daca, intr-adevar, a spus asa, vom lua masuri drastice. Voi convoca de urgenta Comisia pentru acest caz. Nu toleram astfel de iesiri. Nici un arbitru nu are voie sa vorbeasca despre un presedinte de club".
Mihai Igirosanu


Gest caritabil pentru bacauanul Diaconu

Arbitrii care vor oficia la meciurile urmatoarei etape din Divizia A vor dona baremurile bacauanului Daniel Diaconu, care la finele anului trecut a suferit un grav accident de circulatie. „Diaconu are nevoie de o operatie costisitoare si nu are bani pentru asa ceva. Cand au auzit ca a vrut sa-si vanda casa, colegii sai au decis sa-l ajute cu sumele din baremuri. Medicii trebuie sa-i inlocuiasca femurul cu o proteza sintetica", a precizat Craciunescu.

Craciunescu respinge contestatia Stelei

Printr-un fax expediat marti pe adresa Comisiei Centrale a Arbitrilor, FC Steaua solicita „evitarea, pe cat posibil, a delegarii lui Anton Helesteanu la meciurile echipei noastre". Boss-ul CCA, Ion Craciunescu, a precizat ca va inregistra documentul, dar nu va putea sa respecte doleanta gruparii din b-dul Ghencea. „Este un document formulat corect, pe un ton decent. Respect punctul de vedere al Stelei, insa acest mod de lucru nu e agreat. Conform regulamentului Comisiei Centrale a Arbitrilor, intocmit la inceputul acestui sezon, recuzarile arbitrilor nu vor mai fi luate in calcul". Presedintele CCA, Ion Craciunescu, s-a aratat mirat ca liderii Stelei au solicitat ca textul faxului sa nu fie facut public, „insa am observat ca tocmai ei au facut cunoscut continutul documentului zilele trecute". De remarcat ca solicitarea ros-albastrilor vine la doar o zi dupa ce ieseanul Anton Helesteanu fusese criticat in termeni duri de catre actionarul majoritar, Gigi Becali.

Augustus Constantin la „Poli" - Steaua

Tot ieri, CCA a anuntat brigazile de arbitri pentru etapa de campionat din acest week-end. Partida cea mai echilibrata, „Poli" AEK - Steaua, de vineri seara, a fost incredintata lui Augustus Constantin, care va fi ajutat la tuse de Zoltan Szekely (Baia Mare) si Ionel Popa (Pascani). Gheorghe Farcas va conduce la centru un alt joc care se anunta tensionat, Rapid - FCM Bacau, iar Alexandru Tudor va conduce la centru derby-ul retrogradarii, Ceahlaul - FC Arges. Dupa ce ieri a oficiat la semifinala Cupei, Gloria - Otelul, Sorin Corpodean a primit meciul Petrolul - FC National. Delegarile au fost anuntate cu o zi mai devreme la solicitarea LPF si din cauza sarbatorii Pastelui.

×
Subiecte în articol: sport heleşteanu craciunescu