x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Mircea Sandu: "Trebuie pedepse drastice"

Mircea Sandu: "Trebuie pedepse drastice"

de Vicentiu Neagoe    |    22 Aug 2007   •   00:00
Mircea Sandu: "Trebuie pedepse drastice"
Sursa foto: Catalin Abagiu/

Mircea Sandu i-a atacat dur pe antrenorii şi pe conducătorii care critică arbitrajele şi a anunţat că a constituit o nouă comisie care se va ocupa de semnalarea actelor de indisciplină din timpul meciurilor, care trec neobservate de arbitri şi de observatori.

FRF - Sandu cere penalizarea celor care critică arbitrajele

Mircea Sandu i-a atacat dur pe antrenorii şi pe conducătorii care critică arbitrajele şi a anunţat că a constituit o nouă comisie care se va ocupa de semnalarea actelor de indisciplină din timpul meciurilor, care trec neobservate de arbitri şi de observatori.


"Sunt surprins cum unii jucători lovesc fără minge, cum unii antrenori şi conducători incită şi pun presiune pe arbitraj. In acest sens am constituit o comisie care se va ocupa doar cu ceea ce nu văd arbitri şi pentru ceea ce nu apare in foaia de joc, aceasta avănd rolul de a semnala celorlalte comisii competente, pentru a lua măsurile necesare. Vom lua in considerare şi fazele care sunt surprinse de camerele video, pentru ca aceia incriminaţi să poată fi suspendaţi", a declarat Mircea Sandu.

DEZAMĂGIRE. "Naşu’" s-a arătat surprins de evoluţia echipelor noastre in cupele europene: "Trebuie să fim atenţi, să nu ne bucurăm prea devreme că jucăm cu mai multe echipe in cupele europene, pentru că punctele se impart acum la cinci şi riscăm ca apoi să jucăm in turul 5 preliminar". Mircea Sandu a mai adăugat că antrenorii şi conducătorii care critică arbitrajul ar trebui drastic pedepsiţi de Comisia de Disciplină. "Trebuie pedepse mult mai drastice pentru cei care pun presiune pe arbitraj sau au un comportament nesportiv. Mă refer aici la Andone, la meciul de la Craiova, la Dan Petrescu şi Mihai Stoica, după meciul cu Timişoara. De asemenea, pot să spun că Hagi a fost prea mare jucător pentru a avea gesturi precum acela de la meciul cu Poli Iaşi". Mai-marele de la FRF a admis că in aceste patru etape au mai fost greşeli de arbitraj. "Greşelile sunt in procentaj scăzut şi ar trebui apreciat că folosim foarte mulţi arbitri tineri", a spus Sandu, care a mai adăugat că a ales Stadionul Naţional pentru amicalul cu Turcia pentru că acolo spectatorii sunt neutri.

Indignat

Directorul general al FRF, Ionuţ Lupescu, s-a arătat şi el indignat de comportamentul unor "foşti colegi care vorbesc urăt şi nu au respect pentru conducători" şi a spus că va lua măsuri radicale dacă lucrurile vor evolua tot aşa. "Sunt patru-cinci echipe care au aceeaşi strategie, cine ţipă mai tare are căştig de cauză. Asta mergea inainte, acum nu mai merge. Mă găndesc ca şi antrenorilor să li se retragă licenţa dacă mai fac declaraţii calomnioase", a spus Lupescu, care nu a vrut să nominalizeze care sunt echipele in cauză. Acesta a mai spus că este mulţumit de prestaţia arbitrilor pănă acum şi că nu se va mai ţine cont de delegările unui central la o echipă. "Nu este nici o problemă dacă voi delega un arbitru de zece ori la meciurile aceleiaşi echipe. Pot să-l deleg pe Balaj de zece ori la Dinamo, importante sunt doar prestaţiile lui", a punctat "Kaizerul".

×
Subiecte în articol: sport sandu