x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Mutu, trimis acasă. Vine Gigel Bucur!

Mutu, trimis acasă. Vine Gigel Bucur!

de Mihai Igirosanu    |    03 Sep 2009   •   00:00
Mutu, trimis acasă. Vine Gigel Bucur!
Sursa foto: Alex Nicodim/Gazeta Sporturilor/Intact Images

Vedeta incontestabilă a echipei naţionale şi a Fiorentinei, Adrian Mutu, a părăsit ieri cantonamentul de la Mogoşoaia, fiind declarat indisponibil pentru meciul cu Franţa, care va avea loc sâmbătă seară de la ora 22:00, pe Stade de France din Saint-Denis.



Selecţionerul Răzvan Lucescu a decis ieri să-l înlocuiască pe Mutu cu
atacantul Timişoarei, Gigel Bucur. După antrenamentul de dimineaţă, la care a participat, Adrian Mutu a fost supus după-amiază unui control de către medicul Pompiliu Popescu. Acesta a relevat că microleziunea de care "briliantul" suferă la coapsa dreaptă nu s-a ameliorat aproape deloc şi jucătorul nu poate fi refăcut până la ora partidei.

CHIVU: "NE PREGĂTIM DE VICTORIE!"
Căpitanul echipei reprezentative, Cristi Chivu, a dezvăluit optimismul existent în cantonamentul tricolorilor înaintea confruntării cu francezii.
"Ne pregătim pentru o victorie, din acest motiv suntem în cantonament. Singura noastră speranţă în a mai avea şanse să mergem la turneul final este de a câştiga toate meciurile până la sfârşitul acestei campanii. Mergem la Paris să câştigăm, vom vedea ce va fi. Dacă batem Franţa, trebuie să batem în celelalte meciuri, iar apoi să ne transformăm în sârbi. Încredere avem, optimişti suntem, pregătiţi suntem atât fizic, cât şi mental, vom vedea la ora meciului ce va fi. Suntem o echipă conştientă de valoarea noastră, încercăm tot timpul să ne autodepăşim şi ne dorim să obţinem performanţe", a spus Chivu.

Jucătorul lui Inter Milano a menţionat că echipa lui Raymond Domenech este mai puternică decât în meciul-tur, disputat la Constanţa şi încheiat la egalitate, scor 2-2. "Franţa a fost puternică dintotdeauna şi va fi puternică, au jucători tineri care vin din urmă, care activează la echipele mari ale Europei. Ei au două meciuri decisive, cu România şi cu Serbia, sunt conştienţi că şansele lor se diminuează vizibil dacă le vor pierde. Şi ei au presiune, şi ei simt acest lucru şi îşi doresc să câştige, cred că sunt mai puternici decât la primul meci."


România, pe locul 26
Naţionala de fotbal a României a urcat o poziţie în clasamentul pe naţiuni al FIFA şi se află acum pe locul 26, cu 827 de puncte. Naţionala Braziliei se află tot pe primul loc în clasament, cu 1.604 puncte, iar Spania a rămas pe locul secund, cu 1.588 de puncte. Treapta a treia a podiumului este ocupată de Olanda, care are 1.376 de puncte. Adversara României de sâmbătă seară, Franţa, ocupă locul 10, cu 1.040 de puncte, în timp ce Serbia este pe 13, cu 916 puncte.

Lituania a coborât trei locuri şi este pe 62, cu 531 de puncte, Austria este clasată pe locul 70, cu 473 de puncte, în timp ce reprezentativa Insulelor Feroe a staţionat pe locul 163, cu 96 de puncte. Altfel, fundaşul României Răzvan Raţ este îngrijorat din cauza gazonului din Ghencea, acolo unde miercuri va avea loc meciul cu Austria. "Terenul nu arată deloc bine, dar astea sunt condiţiile şi nu avem de ales", a spus jucătorul lui Şahtior Doneţk.

×
Subiecte în articol: sport franţa - românia