x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Nu mai credeau in victorie

Nu mai credeau in victorie

29 Mar 2004   •   00:00

Dupa golul izbutit de Neaga in minutul 88, se parea ca soarta partidei era jucata, chiar daca de la margine se aratasera 4 minute de prelungire. A venit insa golul lui Grigorie, care a aruncat tribunele in aer.

Faza de la golul doi al dinamovistilor a fost aprig contestata de stelisti. Dupa un fault al lui Pitu la 30 de metri de propria poarta, Florentin Petre a repus rapid, mingea a ajuns la Naidin, acesta centrand pentru lovitura de cap decisiva a lui Grigorie. Victor Piturca si jucatorii sai s-au repezit la arbitrul Sorin Corpodean, reprosandu-i faptul ca Florentin Petre a repus mingea in joc din miscare, demonstrand ca digera greu esecul in fata eternei rivale. La vestiare, jucatorii dinamovisti nu isi puteau ascunde bucuria. Ei au recunoscut ca nu mai credeau in victorie dupa golul lui Neaga din minutul 88. „Nu mai credeam in victorie. Nu ma gandeam ca voi marca tocmai eu, mai ales cu capul. Egalul nu era un rezultat echitabil, pentru ca Dinamo a meritat victoria, dar campionatul inca nu este jucat. Este cea mai mare bucurie a mea din cariera", a declarat autorul golului victorios al „cainilor", Stefan Grigorie. „Tabela reflecta exact realitatea din teren. Nu mai speram in victorie, dar greul abia acum incepe, pentru ca returul e lung", a spus Stefan Preda. „Am obtinut o victorie mai importanta decat campionatul. Echipa cea mai buna a meritat sa castige, chiar daca mi-era greu sa cred ca mai puteam invinge", este de parere Danciulescu.
Paul Andone

Galeriile au fost la inaltime

Asa cum au promis, galeriile celor doua rivale au fost la inaltime. Contrar aparentelor, nu au mai existat trivialitatile de alta data. Mai mult, „Armata Ultra" a afisat un banner impotriva violentelor jandarmilor, aluzie la episodul petrecut la Brasov, cand mai multi „ultrasi" au fost batuti crunt de fortele de ordine. Pe cearsaf erau pictati patru fani, de la Steaua, Dinamo, Rapid si Universitatea Craiova, care se tineau de brat, cu mesajul: „Rezistenta ultra". De partea cealalta, in lipsa efectelor pirotehnice, „Nuova Guardia", mult mai numeroasa si mai activa, a replicat cu un banner in care motanul Tom, imbracat in rosu-albastru, si „amicul" sau Jerry, in alb-visiniu, erau supervizati de un buldog fioros. „Cind doi se cearta, al treilea castiga", scria pe mesajul „cainilor". Aluzia este evidenta la verii Ioan si Gigi Becali, conducatorii rivalelor. Cristi Borcea i-a ironizat la final pe suporterii ros-albastrilor: „De ce mai stau in tribune? Sa plece acasa, nu se mai joaca prelungiri!". (Daniel Stan)


Andone si-a luat revansa

La finalul partidei, antrenorul dinamovist Ioan Andone s-a bucurat alaturi de elevii sai in fata galeriei. „Victoria lui Dinamo nu poate fi pusa la indoiala. Am facut o prima repriza exceptionala si ne-am creat multe ocazii. In a doua repriza ne-am retras. Rezultatul ne ajuta. Dinamo da dovada de o unitate de grup extraordinara. Corpodean nu a gresit decisiv nici pentru Steaua, nici pentru Dinamo, cu toate ca eu cred ca am fi putut primi un penalty la Semeghin. Ii felicitam pe jucatorii mei si la 1-1. Nu e vorba de vreo bucurie, dar simt o mare bucurie, pentru ca nu pot sa uit primul meu meci la Dinamo si infrangerea suferita in fata Stelei la inaugurarea nocturnei", a declarat Ando.

Piturca a sarit la Corpodean

Imediat dupa golul decisiv al dinamovistilor, antrenorul Stelei, Victor Piturca, s-a repezit pe teren catre arbitrul Sorin Corpodean, protestand vehement. Piti a acuzat faptul ca Petre a batut lovitura libera in timp ce mingea era in miscare. Cu greu, tehnicianul stelist a fost convins sa ia loc pe banca, centralul avertizand ca il va trimite in tribuna. „Nu am inteles de ce arbitrul nu l-a eliminat pe Alexa, care a avut o intrare huliganica, criminala la Neaga. In plus, la lovitura libera din care a marcat Grigorie, Petre a executat inaintea fluierului arbitrului. Mai sunt 12 etape de jucat, insa Dinamo a luat o optiune serioasa in lupta pentru castigarea campionatului", a spus Piturca.


Stelistii acuza arbitrajul

Stelistii l-au acuzat in termeni duri pe arbitrul intalnirii, Sorin Corpodean, nevenindu-le sa creada ca au pierdut in ultimele secunde ale prelungirilor. De altfel, Victor Piturca si Stefan Iovan au patruns pe teren pentru a cere socoteala „centralului", dupa golul lui Grigorie.

NEAGA. „Imi vine sa mor de ciuda. Arbitrul si-a facut din nou datoria. A fost un derby decis de arbitru. Nu mai am cuvinte. Nu cred ca exista arbitru care sa nu fluiere inainte ca mingea sa fie lovita, iar la acea lovitura libera, Florentin Petre a vrut sa dea cu mingea dupa Pitu. Era mult mai corect ca meciul sa se incheie la egalitate. ºanse la titlu inca mai sunt si o sa le jucam pana la final. Nu cred ca Dinamo a fost mai buna, iar despre Corpodean pot spune ca a arbitrat corect pana la faza din care s-a marcat golul de 2-1. Era echitabil un egal", a spus Neaga.

ACUZE. „Abia ma pot abtine sa nu plang de nervi. Am stat in fata balonului, dar Florentin Petre a batut direct din mana. Arbitrul a gresit grav, dar principalii vinovati suntem noi", a declarat Adrian Pitu. „A fost furt pe fata. Arbitrul trebuia sa mai prelungeasca partida cu cateva minute dupa marcarea golului al doilea de catre dinamovisti. Dupa ce mingea a fost repusa de la mijlocul terenului, arbitrul a stat cinci secunde si a fluierat finalul jocului", a zis Valeriu Rachita.


STIRI DERBY

Felicitari de la Mircea Lucescu

Cu o saptamana inaintea meciului cu Steaua, Mircea Lucescu a pronosticat un succes dinamovist. La finalul partidei, surse din club sustin ca presedintele liderului, Nicolae Badea, a fost apelat pe telefonul mobil de tehnicianul echipei Besiktas Istanbul, care l-a felicitat pentru victoria din fata eternei rivale. „Mircea ramane dinamovist. A anticipat victoria noastra, semn ca vede adevarata valoare", a declarat Nicolae Badea la final, fara a confirma apelul „turcului". (Daniel Stan)

„Duceti-va la Jilava!"

Cristi Borcea a ramas minute bune in tribuna oficiala, admirand bucuria jucatorilor si fericirea galeriei. „S-a facut dreptate. Innebuneam daca nu bateam! S-a vazut diferenta si la echipa, si la galerii. S-au laudat stelistii ca vine uraganul. A fost o simpla adiere", spunea oficialul dinamovist. La un moment dat, directorul executiv al dinamovistilor s-a intors catre sectoarele unde erau masati fanii Stelei si a strigat: „Ce mai stati, ma, aici?! Duceti-va la Jilava! La Jilava cu voi!". (Daniel Stan)

Trica a spionat pentru bulgari

In tribuna oficiala a arenei din Stefan cel Mare a luat loc si fostul jucator al Stelei, Eugen Trica. Actualmente la echipa bulgara Litex Loveci, Trica a venit insotit de doi oficiali din tara vecina, unul fiind chiar directorul sportiv al Litexului. „Spionii" au dorit sa urmareasca un atacant, mai precis pe Daniel Oprita. Cum varful stelist a evoluat foarte slab, bulgarii nu au putut sa-si faca o parere, la final fiind impresionati in mod special pe dinamovistul Florentin Petre. (Daniel Stan)

Prima dubla pentru „caini"

Conform ROI si avand in vedere gradul de dificultate a partidei, dinamovistii au evoluat la meciul cu Steaua pe o prima de 1.500 de dolari. In seara de dinaintea jocului, presedintele Nicolae Badea si „vicele" Gigi Netoiu i-au vizitat pe „caini" in cantonamentul de la Saftica, promitand, in cazul unei victorii, dublarea primei. Cum Barcauan si compania s-au impus in „clasicul" Diviziei A, in aceasta saptamana banii le vor fi virati in conturi. (Daniel Stan)

Lipsa de respect din partea Stelei

Dupa ce a acuzat, la final, maniera de arbitraj a „centralului" Sorin Corpodean, antrenorul Stelei, Victor Piturca, nu a onorat conferinta de presa, dovedind lipsa de respect fata de numerosii ziaristi care il asteptau pentru impresiile de dupa joc. Desi atunci cand prefera sa nu vina in fata presei il „deleaga" pe Stefan Iovan, acum nici „secundul" stelist nu a mai fost prezent, reprezentantii mass-media dialogand doar cu antrenorul „cainilor", Ioan Andone. (Daniel Stan)


„Campionatul va fi foarte greu. Ne este in continuare frica si de Steaua, si de Rapid. Avem ca exemplu pe Besiktas, care avea 11 puncte avans si a fost ajunsa din urma. Consider ca prestatia tusierului Marcel Savaniu a fost sub orice critica. Cred ca Barcauan a facut cea mai buna partida si este pacat ca selectionerul nu-i vede pe el si pe Alexa"
Gigi Netoiu, vicepresedinte CA Dinamo

×