x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport România – Israel 0-2: Motive de îngrijorare

România – Israel 0-2: Motive de îngrijorare

de Vlad Ionescu    |    03 Mar 2010   •   00:00
România – Israel 0-2: Motive de îngrijorare
Sursa foto: Adi Piclisan/Reuters

Culoarea roşie a noului echipament nu a purtat deloc noroc echipei naţionale, care a pierdut primul meci amical din acest an. Selecţionerul Răzvan Lucescu are toate motivele să fie îngândurat în perspectiva preliminariilor pentru Euro 2012.

Faţă de campania dezastruoasă de calificare la Cupa Mondială, jocul tricolorilor nu a arătat nici o îmbunătăţire, singura scuză fiind lunga listă a indisponibilităţilor. Răzvan Lucescu a avut astfel ocazia să vadă cât de greu poate fi fără vedetele Chivu şi Mutu, pentru că jucătorii pe care i-a avut la dispoziţie aseară nu i-au dat prea multe motive de bucurie. România a rămas astfel fără victorie în faţa Israelului în ultimii 14 ani, interval în care a bifat patru înfrângeri la zero.

Oaspeţii, cu fostul stelist Saban printre titulari, s-au aşezat foarte bine în teren, astfel încât tricolorii au avut dificultăţi la construcţie. În prima repriză ocaziile clare au lipsit, doar Roman, Nicoliţă şi Goian creând cât de cât pericol la poarta lui Aouate. Mai mult, în minutul de prelungire, Benayoun a făcut slalom printre fundaşii noştri, deschizând scorul cu un şut bine plasat. Repriza secundă a început cu ai noştri în atac, însă Marica a ratat incredibil din doi metri.

Ofensiva tricoloră a continuat, însă Florescu, Deac sau Bucur nu au reuşit să modifice tabela. Au făcut-o în schimb israelienii, pe final, prin Barda, care a transformat un penalty acordat pentru un fault al lui Neşu. Înfrângere usturătoare, care ridică multe semne de întrebare în ceea ce priveşte viitorul naţionalei.

"E frustrant să pierzi când ai doar o zi de pregătire împreună. Nu-mi convine rezultatul, pentru că astfel de lucruri ne pot afecta. Jucătorii ştiau ce au de făcut, au încercat, dar adversarul a reuşit să ne pună în dificultate. Ceea ce nu accept este că avem ocazii, dar ratăm prea mult", a declarat la final Răzvan Lucescu. "Am pierdut pe două greşeli stupide. Sper să remediem în viitor ce am greşit acum", a completat Mirel Rădoi.


Au marcat: Benayoun ('45+1), Barda ('85-pen)
Stadion: Dan Plătinişanu
Spectatori: 15.000

ECHIPELE:
România: Pantilimon ­ Maftei, Goian ('46 Tamaş), Rădoi, Neşu ('86 Sepsi) - Roman ('46 Deac), Codrea ('Pădureţu), Florescu ('82 Ghioane), Nicoliţă ('77 An. Cristea) ­ D. Niculae ('57 M. Niculae), Marica ('57 Bucur). Antrenor: Răzvan Lucescu

Israel: Aouate ('Davidovici) ­ Saban, Ben Haim ('70 Mori), Strool ('53 Keinan), Ziv - Benayoun ('80 Golan), Kial ('90 Nafti), Iadin ('46 Cohen), Vermouth ('70 Nathko) - Schechter ('46), Collauti ('46 Arbeitman). Antrenor: Eli Ohana

×
Subiecte în articol: sport