x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Slavia Praga - Steaua 2-1 - Ce debut schimonosit!

Slavia Praga - Steaua 2-1 - Ce debut schimonosit!

de Florin Gongu    |    20 Sep 2007   •   00:00
Slavia Praga - Steaua 2-1 - Ce debut schimonosit!
Sursa foto: MICHAL CIZEK/

Startul din sezonul trecut, cănd Steaua spulbera pe Dinamo Kiev cu 4-1, chiar in Ucraina, a rămas doar o amintire cu iz de accident. Trupa lui Hagi nu a contat decăt o repriză la Praga, după care a cedat complet şi infrăngerea a venit logic.

Startul din sezonul trecut, cănd Steaua spulbera pe Dinamo Kiev cu 4-1, chiar in Ucraina, a rămas doar o amintire cu iz de accident. Trupa lui Hagi nu a contat decăt o repriză la Praga, după care a cedat complet şi infrăngerea a venit logic.

Â

Â

Au marcat: Senkerik (’13), Belaid (’62)/ D. Goian (’33)

Stadion: Evzena Rosickeho

Spectatori: 15.736

Arbitri: O. Benquerenca 7 - J. Cardinal 7, B. C. Miranda 7 (toţi din Portugalia)

Â

O repriză. Atăt a visat Steaua şi a crezut o ţară intreagă că romănii sunt meseni de vază la masa bogaţilor. Hagi, care in dimineaţa meciului s-a impăcat cu patronul Gigi Becali, i-a respectat dorinţa acestuia. L-a titularizat pe Bădoi, a renunţat la Zaharia, ţinut pe banca de rezerve, şi la Neaga, care a văzut meciul de la masa presei, alături de nigerianul Emeghara. Valentin Badea a redebutat şi el pe finalul meciului, insă nimeni nu-i putea cere să salveze corabia după ce abia a reinceput alergările.

Â

Â

DIFERENŢE. Deşi, paradoxal, a părut sub nivelul ucrainienilor de la Dinamo Kiev, pe care Steaua i-a devansat in sezonul precedent, Slavia a făcut o demonstraţie de realism şi de eficienţă. Au speculat prompt cele două momente periculoase din preajma porţii lui Zapata, prin Senkerik şi Belaid, doi jucători anonimi, care au costat la un loc mai puţin decăt Emeghara sau Surdu. Ultimul, favorit al lui Gigi Becali, a apărut după pauză, ca o soluţie de intărire a ofensivei, dar intre a te remarca la Cluj şi a da randament in Liga Campionilor este o mare diferenţă. După meci, surprinzător, patronul Gigi Becali părea extrem de relaxat: "Sunt mulţumit de joc, mai ales de prima repriză, după care credeam că le mai dăm vreo două-trei goluri. Schimbările din repriza secundă au fost bune, deşi cred că nu trebuia schimbat Lovin, ci mai degrabă Dică. Staţi liniştiţi, calificarea nu e ratată!"

Â

Â

HAGI. Imediat după incheierea partidei, antrenorul Stelei a incercat să analizeze ceea ce se intămplase pe arena pragheză: "Meritam mai mult. Am jucat bine, ne-am creat ocazii, am avut o posesie bună. Din păcate, nici Cristocea şi nici Iacob nu au fost apţi 100%. Nici Badea, care a intrat in cea de-a doua repriză. La un moment dat, am avut impresia că puteam căştiga, jucam bine, ne cream situaţii de atac, aveam o posesie foarte bune. Ei nu ne-au pus in dificultate. Poate, doar atunci cănd jucau mingi luni spre acel număr 7 care stătea la limita ofsaidului. Acesta este fotbalul. Căteodată e nedrept!".Â

Â

Â

Â

ECHIPELE

Â

Â

SLAVIA: Vaniak 6 - Krajcik 6, Suchy 6, Brabec 6 (’43 Janda 6), Drizdal 5 - Belaid 7 (’80 Volesak), Tavares 7, Pudil 6, Latka 5 (’46 Hubacek 6) - Vlcek 7, Senkerik 7. Antrenor: Karel Jarolim.

Â

Â

STEAUA: Zapata 7 - Bădoi 6, Rada 7, D. Goian 7, P. Marin 5 - Nicoliţă 5, Ov. Petre 6, Lovin 6 (’60 Surdu 4), Cristocea 5 (’51 M. Croitoru 4) - N. Dică 5, V. Iacob 5 (’69 V. Badea 6). Antrenor: Gheorghe Hagi

Â

Â

Â

Amănare

Â

Hagi a evitat să se refere despre viitorul său pe banca Stelei după ultimul fluier al portughezului Benquerenca. "Acum vorbim despre acest joc, nu despre ce se va intămpla măine." In privinţa formulei de start, "Regele" a făcut intocmai cum a dorit patronul Gigi Becali. "Am stat vreo două ore impreună cu Hagi şi m-a bucurat comunicarea pe care am avut-o cu el. Eu ce am vrut, am vrut Bădoi şi fără Zaharia. Dorinţa mea s-a implinit. Va fi o echipă ofensivă cu Cristocea şi Iacob. Probabil că in a doua repriză va intra Badea, pentru că Iacob nu poate tot meciul", spunea Becali miercuri la prănz. La final, mijlocaşul Florin Lovin a spus: "Am făcut cel mai bun joc al nostru, dar n-am reuşit să concretizăm avantajul pe tabelă".

Â

Â

Â

Promisiune

Â

Â

Patronul Stelei, Gigi Becali, a declarat miercuri seară că fiecare jucător din echipa lui Hagi va fi răsplătit cu suma de 20.000 de euro dacă formaţia din Ghencea va reuşi să căştige meciul din Cehia, cu Slavia Praga, din Grupa H a Ligii Campionilor. "Trebuie să fac un şoc psihologic. Le-am zis că le dau căte 20.000 primă, dar să ţină cont că e un meci de calificare mai departe. Asta inseamnă in plus căte 50.000-60.000 de euro la contract şi incă 100.000 ca primă de calificare. Asta inseamnă cam 200.000 de euro", a declarat Gigi Becali. După meci, Dică a spus: "Am făcut un joc bun, am avut ocazii. Slavia este mult sub Dinamo Kiev, de anul trecut. Trebuia să căştigăm după jocul praicticat. Ne aşteaptă meciuri foarte grele".

×
Subiecte în articol: sport becali gigi becali Gheorghe Hagi