x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Marian Drăgulescu, argint la Campionatele Mondiale de gimnastică de la Glasgow

Marian Drăgulescu, argint la Campionatele Mondiale de gimnastică de la Glasgow

01 Noi 2015   •   16:38
Marian Drăgulescu, argint la Campionatele Mondiale de gimnastică de la Glasgow

Românul Marian Drăgulescu a cucerit medalia de argint în proba de sărituri din cadrul Campionatelor Mondiale de gimnastică artistică ediţia, clasându-se pe locul al doilea în finala desfăşurată duminică la Glasgow, cu 15,400 puncte.

Medalia de aur a revenit nord-coreanului Ri Se-Gwang, cu 15,450 pct, iar cea de bronz americanului Donnell Whittenburg, cu 15,350 pct.

Aceasta este a doua medalie obţinută de delegaţia României la competiţia din Scoţia, după bronzul câştigat de Larisa Iordache la individual compus feminin.

Marian Drăgulescu, retras din activitate după JO 2012 de la Londra, a revenit în competiţie la începutul acestui an, cu dorinţa de a participa la Jocurile Olimpice 2016, iar performanţa reuşită la Glasgow îi asigură prezenţa la Rio de Janeiro, anul viitor.

La aproape 35 de ani (îi va împlini pe 18 decembrie), Drăgulescu este cel mai titrat gimnast român, având în palmares opt titluri de campion mondial şi nouă titluri de campion continental.

La Jocurile Olimpice, el a cucerit o medalie de argint (la sol) şi două de bronz (la sărituri şi pe echipe), toate în 2004, la Atena.


Sursa: AGERPRES 

×