x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Marian Oprea, în finală la triplu salt

Marian Oprea, în finală la triplu salt

18 Aug 2008   •   00:00
Marian Oprea, în finală la triplu salt

10:40 • Românul Marian Oprea a reuşit să se califice în finala probei de triplu salt din cadrul Jocurilor Olimpice de la Beijing. Sportivul român a reuşit o săritură de 17 metri şi 17 centrimetri, cu şapte centrimetri peste baremul necesar calificării directe în finala olimpică şi a opta performanţă a zilei în calificările de triplu salt masculin.

Românul Marian Oprea a reuşit să se califice în finala probei de triplu salt din cadrul Jocurilor Olimpice de la Beijing. Sportivul român a reuşit o săritură de 17 metri şi 17 centrimetri, cu şapte centrimetri peste baremul necesar calificării directe în finala olimpică şi a opta performanţă a zilei în calificările de triplu salt masculin.


ÎN FORMĂ. Oprea, vice-campion olimpic la Atena, în 2004, a început cu o ratare seria de calificări la triplu salt, iar a doua săritură nu a fost una dintre cele mai reuşite pentru român, ea măsurînd doar 16.99 metri. A treia încercare a fost izbăvitoare, Marian Oprea reuşind să depăşească lungimea necesară calificării directe şi va lua startul în finala olimpică de joi, alături de ceilalţi unsprezece sportivi calificaţi. Toţi sportivii calificaţi în finală au depăşit baremul de 17.10 metri, cel mai în formă triplusaltist dovedindu-se englezul Philips Idowu, cu o performanţă de 17 metri şi 44 de centimetri realizată chiar din prima încercare. (V.A.)

×
Subiecte în articol: jo 2008