x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Djokovic spune că este "suprarealist" să doboare recordul lui Steffi Graf în clasamentul mondial

Djokovic spune că este "suprarealist" să doboare recordul lui Steffi Graf în clasamentul mondial

de Redacția Jurnalul    |    27 Feb 2023   •   00:15
Djokovic spune că este "suprarealist" să doboare recordul lui Steffi Graf în clasamentul mondial
Sursa foto: Hepta

Novak Djokovic a declarat că doborârea, luni, a recordului lui Steffi Graf de 377 de săptămâni pe primul loc în clasament este "suprarealist" și că este mândru că a depășit-o pe una dintre cele mai mari personalități ale sportului din toate timpurile.

Sârbul își va petrece cea de-a 378-a săptămână în fruntea tenisului masculin concurând la Dubai, unde va juca primul său turneu de la câștigarea celei de-a 10-a coroane la Australian Open și a 22-lea titlu de Grand Slam, un record, luna trecută.

"Încă îmi doresc mai multe realizări", a declarat Djokovic reporterilor duminică la Dubai, potrivit AFP.

"Sunt condus de obiective. Sunt la fel de dedicat sportului ca oricine altcineva. Bineînțeles, este suprarealist într-un fel să fii de atâtea săptămâni numărul mondial, să o egalezi pe Steffi Graf, care este una dintre cele mai mari din toate timpurile din sportul nostru, atât la bărbați, cât și la femei. Simplul fapt de a fi printre aceste nume legendare este măgulitor. Sunt foarte mândru de asta".

Neînvins în toate cele 12 meciuri pe care le-a disputat până acum în acest sezon, Djokovic spune că nu a mai avut dureri în ultima săptămână, după ce și-a revenit după o ruptură musculară la tendonul stâng pe care a suferit-o în Australia.

Djokovic își va începe campania de la Dubai împotriva cehului Tomas Machac, venit din calificări, marți, unde sunt așteptați pe teren și jucători precum Daniil Medvedev, Felix Auger-Aliassime și Andy Murray.

Murray, care este cu o săptămână mai mare decât Djokovic și care a fost rivalul sârbului încă din adolescență, vine după o săptămână uimitoare la Doha, unde a luptat în patru meciuri de trei seturi înainte de a pierde în finală în fața lui Medvedev.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: novak djokovic Steffi Graf record