x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Perechea Irina Begu/Andreea Mitu s-a calificat în finala probei de dublu la BRD Bucharest Open

Perechea Irina Begu/Andreea Mitu s-a calificat în finala probei de dublu la BRD Bucharest Open

21 Iul 2018   •   23:07
Perechea Irina Begu/Andreea Mitu s-a calificat în finala probei de dublu la BRD Bucharest Open
Sursa foto: Dragos Stoica/Intact Images

Perechea Irina Begu/Andreea Mitu a câştigat duelul româncelor din semifinale cu Jaqueline Cristian şi Elena-Gabriela Ruse, scor 6-4, 3-6, 10-6, şi s-a calificat în ultimul act al probei de dublu din cadrul turneului de tenis BRD Bucharest Open.

În faţa unei asistenţe destul de reduse, Cristian şi Ruse au reuşit primul break al meciului în ghemul al patrulea, însă nu au reuşit să îşi menţină avantajul pe tabelă. Mult mai experimentate, Begu şi Mitu au revenit imediat, au câştigat de două ori pe serviciul adversarelor şi au încheiat primul set cu un ghem câştigat la 0.

Setul secund a fost dezechilibrat la început, Begu şi Mitu reuşind să se distanţeze la 3-0 după doar 10 minute de joc. La acest scor, Elena Gabriela Ruse a fost deranjată de un spectator din tribune, conflictul verbal cu acesta provocându-i o stare de nervi. Ea a fost calmată de antrenor, iar incidentul a părut că a ajutat-o pentru că împreună cu partenera ei a reuşit să câştige şase ghemuri la rând şi să se impună în setul al doilea cu 6-3.

În super tiebreak, Begu şi Mitu au avut din nou un avantaj pe tabelă, conducând cu 5-1, adversarele s-au apropiat la 4-5, dar în cele din urmă au pus punct meciului impunându-se cu scorul de 10-6.

În finală, Irina Begu şi Andreea Mitu vor întâlni perechea câştigătoare din semifinala Mihaela Buzărnescu/Raluca Olaru (România/N.1) - Danka Kovinic (Muntenegru)/Maryna Zanevska (Belgia).

Pentru Irina Begu este a doua finală de dublu consecutivă la BRD Bucharest Open, după ce anul trecut, când a făcut pereche cu Raluca Olaru, a reuşit să câştige trofeul.

Prin calificarea în finală Irina Begu şi Andreea Mitu şi-au asigurat suma de 6.400 de dolari şi 180 de puncte WTA, în timp ce perechea Jaqueline Cristian/Elena-Gabriela Ruse va încasa 3.435 de dolari şi 110 puncte WTA. AGERPRES

×
Subiecte în articol: irina begu Andreea Mitu