x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Strong Carpaţi Sinaia!

Strong Carpaţi Sinaia!

de Sorin Anghel    |    15 Mar 2012   •   21:00
Strong Carpaţi Sinaia!

Romania a intrat in febra organizarii Festivalului Olimpic al Tineretului European, intrecere ce va fi gazduita de judetul Brasov iarna viitoare. Investitiile realizate pe bani publici au dus la o imbunatatire vizibila a bazelor sportive, astfel ca sunt toate sansele ca evenimentul de anul viitor sa fie o reusita din punct de vedere organizatoric.

In aceste conditii, presiunea se muta acum pe umerii antrenorilor si a sportivilor, care spera sa se ridice la nivelul asteptarilor. Misiunea lor nu este deloc usoara, mai ales ca tara noastra nu este o forta in lumea sporturilor de iarna.

In ultima perioada, Federatia Romana de Schi si Biatlon a pus bazele unui program de pregatire foarte serios. Scopul este acela ca Romania sa se prezinte la startul intrecerii cu schiori valorosi, care sa se poata clasa printre cei mai buni sportivi ai intrecerii. Lucru foarte dificil, dar de care se ocupa cei mai priceputi antrenori de la noi. Culmea, avem si asa ceva. Trebuie doar sa-i punem la treaba ca sa-si dovedeasca priceperea.

Sinaianul Andrei Burchiu, care lucreaza ca antrenor la Carpati Sinaia, alaturi de Cristi Bucur, este una dintre surprizele placute ale ultimelor sezoane. Sportivii pe care ii pregateste au obtinut sezonul acestea rezultate excelente la intrecerile interne. 'Cred ca jumatate din medaliile acordate la intrecerile interne din aceasta iarna au fost obtinute de Carpati Sinaia. Avem copii foarte buni, care se pregatesc extraordinar. Am avut noroc si de o iarna cu multa zapada, asa ca n-am avut probleme la antrenamente.

Impreuna cu Cristi Bucur am reusit sa punem bazele unui lot valoros. Cu acesti copii speram sa obtinem rezultate bune anul viitor, la Festivalul Olimpic al Tineretului European', a declarat Burchiu. Acesta este foarte apreciat de colegii sai de breasla. Cuvinte frumoase la adresa antrenorului de la Carpati Sinaia are si Liviu Predeleanu, omul care stie absolut tot despre schiul alpin romanesc. 'Andrei munceste foarte mult si toata lumea este multumita de activitatea sa. Este, fara nici un dubiu, o surpriza foarte placuta pentru lumea schiului alpin', a punctat Predeleanu.

La Carpati Sinaia sunt multi schiori valorosi, insa Iulia Conciu a fost cea care a explodat in aceasta iarna. Sezonul competitional a debutat pentru Iulia cu locul I la concursul Cupa Baia Sprie desfasurat la fiuior. A urmat castigarea Cupei Super Schi Cavnic – proba de slalom. La sfarsit de ianuarie, la Ciumani, in judetul Harghita, a obtinut primul loc in cadrul Cupei Gheorgheni. La jumatatea lunii februarie, Iulia a participat la Cupa Brasovia, in Poiana Brasov, obtinand la ambele probe locul al doilea.

Cupa CSS Predeal i-a adus in palmares inca o victorie. In perioada 6-9 martie 2012 a participat la etapa de Campionat National de Schi Alpin Copii-Cadeti desfasurata la Azuga. In cele trei zile de concurs, Iulia a izbutit sa urce de doua ori pe treapta intai a podiumului si a obtinut de doua ori cel mai bun timp al partiei (categoriile copii si cadeti).

×
Subiecte în articol: sporturi schi alpin