x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Wigan a fost vândut unui miliardar local

Wigan a fost vândut unui miliardar local

de Redacția Jurnalul    |    14 Iun 2023   •   23:08
Wigan a fost vândut unui miliardar local
Sursa foto: Hepta

Clubul Wigan Athletic, aflat în dificultate, a fost vândut omului de afaceri local Mike Danson, a anunțat miercuri clubul din League One.

Toate autorizațiile necesare au fost obținute de la Liga Engleză de Fotbal (EFL) pentru achiziția a 100% din club, a precizat Wigan într-un comunicat, iar fondurile au fost vărsate în conturile sale pentru a acoperi toate datoriile restante.

"Sunt încântat să mă implic în Wigan Athletic Football Club. M-am născut în Wigan, am crescut în localitate, iar comunitatea orașului este aproape de inima mea", a declarat noul proprietar Danson.

Wigan, care a retrogradat din Premier League în 2013, în același an în care a câștigat Cupa Angliei, nu a reușit să plătească salariile la timp în mai multe rânduri în sezonul trecut, când a terminat pe ultimul loc în campionatul de ligă secundă.

Departamentul fiscal britanic a depus o cerere de lichidare împotriva clubului după ce proprietarii acestuia nu au reușit să achite o factură fiscală, a relatat luni BBC.

"Am lucrat din greu pentru a oferi EFL un plan financiar realist pentru a stabiliza operațiunile", a adăugat Danson. "Așteptăm cu nerăbdare un nou început pentru club și planificarea pentru sezonul următor".

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Wigan Athletic văndut