x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Suedezul din Pantelimon

Suedezul din Pantelimon

09 Iun 2004   •   00:00

Portarul Adrian Anghel a activat la Rocknevy IK, club din liga a treia suedeza. La prima formatie activa ca portar, iar la "satelitul" din liga a 6-a era atacant. Romanul a ocupat si postul de antrenor la echipe de fete.

SORIN ANGHEL

Campionatul Suediei este un taram inca neexploatat de fotbalistii romani. Dupa ce a aparat la echipe anonime din Romania, Adrian Anghel si-a luat inima in dinti, incercandu-si norocul peste hotare.

RISC. La inceputul anului 2003, dupa ce a venit din cantonament cu echipa la care evolua atunci, AS Manastirea, Anghel si-a luat inima in dinti si a decis sa plece in Suedia, acolo unde un vecin din Pantelimon i-a spus ca ii va gasi un angajament la o echipa din liga a treia.

Ajuns in Scandinavia, romanul a avut surpriza sa constate ca noii sai coechipieri se aflau intr-un stagiu de pregatire in Italia. Speriat ca poate ramane fara echipa, Anghel si-a luat inima in dinti si a inceput sa-si caute singur de lucru.

DEBUT. Aflandu-se in orasul Kalmar, portarul roman plecat din Pantelimon si-a incercat norocul la Rocknevy IK, echipa din cel de-al treilea esalon suedez. "M-am dus la antrenorul lor si le-am spus ca sunt din Romania si ca sunt goal-keeper. M-au chemat la un amical si am aparat foarte bine atunci. Imediat dupa meci m-au intrebat ce pretentii am. Le-am spus ca vreau o casa unde sa stau si 1.000 de euro pe luna. Au fost de acord si am inceput sa joc la ei. Dupa cateva meciuri mi-au dat si masina", povesteste acum Anghel periplul sau nordic.

RETRAGERE. Aventura suedeza a romanului s-a incheiat dupa 4 luni. "M-am intors in Romania pentru ca aveam examene de sustinut la facultate si nu am vrut sa pierd anul. A fost o experienta inedita pentru mine si daca nu imi gasesc un angajament serios in Romania am de gand sa plec din nou acolo. Am prieteni care joaca in Divizia B si acum vor sa mearga si ei cu mine", spune Anghel, care in prezent activeaza la AS Pantelimon.

In Divizia C eraplatit cu varza

In Romania, Adrian Anghel a petrecut cele mai frumoase clipe la AS Manastirea, echipa cu care a activat in Divizia C. "M-am simtit foarte bine la acea echipa. Am descoperit acolo un om deosebit, Vasile Tup, care a facut totul pentru noi. Din pacate, totul depindea de productia agricola. Daca se facea graul, o duceam si noi bine. Tin minte ca la un moment dat aveau sa imi dea niste bani si au venit la mine si mi-au oferit doua remorci de varza. Am luat marfa si am plasat-o pe la niste piete. Asa mi-am scos si eu banii", a marturisit Anghel modul in care era platit in Romania inainte de plecarea sa in Suedia.

Antrenor la echipa de fete

Rocknevy IK este o echipa de amatori, jucatorii antrenandu-se seara, dupa ce vin de la serviciu. "Erau functionari la banca, fermieri sau postasi. Ne antrenam numai seara, in nocturna. Ei nu prea stiau cu "varza", dar erau in schimb foarte disciplinati", a declarat Anghel. "Am vazut ca au si echipa de fete. M-am dus la un antrenament de-al lor si i-am cerut managerului clubului sa ma lase pe mine sa le antrenez. S-au indragostit alea de mine si m-au pus antrenor. Sambata eram portar la prima echipa, duminica jucam la a doua echipa, iar lunea antrenam fetele", povesteste acum Anghel, care isi doreste sa ajunga din nou in Suedia.
×
Subiecte în articol: sport echipa anghel