x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Tenis - Ilie Nastase, revenire caritabila

Tenis - Ilie Nastase, revenire caritabila

de Mihai Igirosanu    |    12 Oct 2006   •   00:00
Tenis - Ilie Nastase, revenire caritabila

Presedintele Federatiei Romane de Tenis, fostul numarul 1 mondial Ilie Nastase, a fost invitat sa participe in perioada 30 octombrie-2 noiembrie, la turneul demonstrativ "Legend Rock Dubai", alaturi de alte legende vii, precum Bjorn Borg, John McEnroe sau Guy Forget.

Evenimentul din Emiratele Arabe Unite este organizat de seicul Farbord Dowlatshahi, presedintele Fundatiei de lupta impotriva cancerului care apartine regelui Hussain. Toate fondurile meciurilor demonstrative care vor fi gazduite de arena Madinat Jumeirah din Dubai vor fi destinate mai multor fundatii care se ocupa cu aceasta grava maladie. Anul trecut, in prima editie a evenimentului, incasarile totale au fost de 400.000 de dolari.

VEDETE. Alaturi de Ilie Nastase, in Emirate vor mai fi prezenti alti fosti mari jucatori ai tenisului mondial, suedezul Bjorn Borg, ame-ricanul John McEnroe, francezii Guy Forget si Henri Leconte, britanicul Peter McNamara, spaniolul Emilio Sanchez sau iranianul Mansour Bahrami. Pe parcursul a trei zile, acestia vor delecta publicul care a achizitionat deja cele 4.000 de bilete scoase la vanzare. John McEnroe si Bjorn Borg vor reedita cu acest prilej memorabila finala de la Wimbledon, din 1980.

MOTIVATIE. Decizia ca fondurile sa fie destinate fundatiei pentru lupta impotriva cancerului a fost luata si in urma tragediei care a lovit de curand lumea sportului mondial. La inceputul fiecareia dintre cele trei zile se va tine un moment de reculegere in memoria marelui campion de snooker Paul Hunter, decedat luni seara, in urma unei batalii dureroase contra cancerului. Unul dintre capetele de afis ale miniturneului va fi reprezentat de partida de dublu care va opune perechile Ilie Nastase - Mansour Bahrami si Bjorn Borg - John McEnroe. Nastase si Bahrami sunt recunoscuti drept cei mai apreciati jucatori de meciuri demonstrative, fiind invitati in fiecare an la sute de evenimente de acest gen. "Intotdeauna sunt incantat atunci cand pot reveni pe terenul de tenis. Mai ales cand sunt asemenea scopuri caritabile", a declarat Ilie Nastase.

×
Subiecte în articol: sport nastase ilie năstase