x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Timişoara – Partizan:Tensiune mare la frontieră

Timişoara – Partizan:Tensiune mare la frontieră

de Marius Mihalcea    |    18 Sep 2008   •   00:00

Gruparea de pe Bega revine astăzi în cupele europene, după o absenţă de 16 ani, într-un meci contra campioanei en-titre a Serbiei, care se anunţă incediar.

Gruparea de pe Bega revine astăzi în cupele europene, după o absenţă de 16 ani, într-un meci contra campioanei en-titre a Serbiei, care se anunţă incediar.

În continuare fără palmares, de care italianul Claudio Zambon ţine cu dinţii, şi pe deasupra depunctaţi de FIFA în Liga 1, timişorenii şi-au amintit înaintea confruntării cu Partizan că echipa lor este neînvinsă în Europa pe teren propriu. “Îmi aduc aminte de meciul cu Atletico Madrid, l-am văzut la televizor, ştiu că era 2-0, a dat Octavian Popescu golul al doilea. Nu am mers atunci la stadion, eram la Caransebeş, iar distanţa era mare. Sperăm să pătrăm şi noi linia şi să nu pierdem acasă”, a spus căpitanul echipei “viola”, Dan Alexa. Octavian Popescu le-a dat şi el cîteva sfaturi elevilor lui Duşan Uhrin jr: “Partizan nu se ridică la nivelul lui Atletico de atunci. Madrilenii erau foarte puternici. Şi sîrbii au echipă bună, dar Poli nu trebuie să se sperie, din contră, ei trebuie să pună presiune. Asta trebuie să facă jucătorii. Să se considere favoriţi! Cred că nu sînt atît de copilăroşi să trateze superficial acest meci. Ar însemna că sînt doar nişte jucători mici, care se bucură pentru o primă sau pentru un contract. Să joace cu inima pentru toţi oamenii aceia care au ieşit în stradă zilele trecute. Au văzut cîtă susţinere au, pentru asta trebuie să moară pe teren!”. La partida de azi şi-au anunţat prezenţa 1.400 de fani sîrbi, dar şi, încă patronul lui Poli, Marian Iancu. “Mi-e greu să stau deoparte, e o despărţire împotriva voinţei mele, dar trebuie să ajung, nu pot rata un astfel de moment”, a spus Iancu.

 

Atenţi la Karamian

Fundaşul lui Partizan, Ivan Stevanovic, a spus că Timişoara este o echipă puternică, dar că în nici un caz nu se teme de ea: “De cînd am aflat că jucăm cu ei, i-am urmărit mereu. La ultimul lor meci, cel de la Craiova, au dezlănţuit o revoluţie pe final şi au învins cu 3-1. Din informaţiile pe care le avem, Timişoara este o echipă solidă, iar Artiom Karamian este un jucător care poate decide meciul de unul singur. În Cupa UEFA nu ajunge nimeni întîmplător, dar sînt convins că nu vom avea probleme, nici măcar în deplasare”.

×
Subiecte în articol: sport