x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Turul Europei cu avionul

Turul Europei cu avionul

16 Noi 2004   •   00:00

Refuzati de Anghel Iordanescu in "charterul" echipei nationale, ziaristii romani au fost nevoiti sa plece intr-un adevarat tur al Europei pentru a-si atinge scopul final: sa ajunga la meciul echipei nationale din Armenia.

SORIN ANGHEL - Viena

Situatia in care se afla acum echipa nationala nu ii irita doar pe suporterii tricolorilor, ci si pe cei care muncesc pe langa soldatii "Generalului".

TAMPENIE. Pentru deplasarea in Armenia, pe care orice antrenor serios nu o poate considera decat una usoara, Anghel Iordanescu a refuzat ca in avionul echipei nationale sa urce si reprezentantii presei, care ar fi urmat sa transmita corespondente de la Erevan pentru suporterii din tara. Astfel, pentru a fi aproape de toate evenimentele din sanul echipei reprezentative, reprezentantii celor mai importante institutii media din Romania au pornit spre Armenia duminica dupa-amiaza, printr-o cursa de linie ce presupunea un ocol prin Viena, destinatia finala urmand sa fie atinsa ieri-dimineata, la ora 3:00 (ora Bucurestiului). Insa ziaristii romani s-au vazut cu planurile date peste cap.

METEO. Intreaga Europa a fost cuprinsa in ultimele zile de un val de aer rece. Acest lucru a influentat si programul de zbor al catorva companii aeriene. Astfel, cei zece ziaristi romani care au pornit spre Erevan, via Viena, au avut neplacuta surpriza de a nu mai ajunge la destinatie in timp util. Sositi in capitala Austriei, acestia au fost anuntati ca zborul catre Erevan a fost anulat si au petrecut noaptea pe aeroportul din Viena. Asta intr-un moment in care "charterul" echipei nationale, plin cu inutili salariati ai federatiei sau tovarasi ai acestora, ateriza la Erevan. Astfel, a mai urmat ieri un ocol pe la Paris, sosirea la Erevan consemnandu-se abia aseara.

ANTRENAMENTE. Delegatia Romaniei a ajuns duminica seara la Erevan, elevii lui Anghel Iordanescu fiind cazati la cel mai luxos hotel din capitala Armeniei, Hilton, un stabiliment renovat recent. Conform agentiei locale de presa "A1+", la cererea expresa a partii romane, mai exact a selectionerului Anghel Iordanescu, antrenamentele tricolorilor vor fi inchise presei si publicului. In privinta desemnarii capitanului de echipa, decizia ii va apartine Generalului, insa acesta se va consulta astazi si cu echipa.

REVELATIA
Numele unuia dintre cei mai promitatori jucatori din fotbalul armean, Edgar Manucharyan (foto), este legat direct de cel al fostului selectioner, romanul Mihai Stoichita. In vara anului trecut, tehnicianul nostru il selectiona pentru prima oara pe mijlocasul ofensiv al lui Pyunic Erevan in echipa nationala, desi Manucharyan avea doar 17 ani! Stoichita are numai cuvinte de lauda intr-un interviu acordat site-ul oficial al UEFA. "Cateodata, Manucharyan imi aminteste de tanarul Gheorghe Hagi, dar ca sa fie un jucator ca fostul mijlocas roman mai are mult de muncit". Tanarul armean a explodat si in fotbalul european. In luna iulie a acestui an, Manucharyan a marcat si primele goluri in Liga Campionilor, punctand de doua ori pentru Pyunic in partida cu Pobeda Prilep. "Am vrut sa-l aduc in Divizia A, pentru ca ii prevad un viitor stralucit", spune Stoichita. Deja Manucharyan a participat la trialuri pentru Bordeaux si Marseille, dar a atras si interesul englezilor de la Manchester City. In actualul campionat, dupa 28 de etape, el a marcat 21 de goluri pentru Pyunic. (Mihai Igirosanu)

MITEA, PIERDUT PRINTRE ZIARISTI
Cu probleme privind transportul la Erevan nu s-au confruntat doar ziaristii, ci si cativa dintre tricolori. Vremea proasta din Europa a anulat multe curse catre capitala Armeniei.

SCHIMBARE. Plecat de la Amsterdam ieri-dimineata, mijlocasul lui Ajax Amsterdam Nicolae Mitea trebuia sa faca jonctiunea cu lotul de tineret direct la Erevan. Insotit de Florin Constantinovici, acesta trebuia sa ajunga la destinatie prin Praga. Ajunsi in Cehia, cei doi au fost indrumati catre Paris. Aici, ei au facut jonctiunea cu reprezentantii presei.

INTALNIRE. Primul contact a avut loc chiar in autobuzul care face legatura intre terminalele uriasului aeroport din Paris. "Ati stiut ca vin aici?", a intrebat Mitea in momentul in care a dat ochii cu gazetarii romani. Ajuns cu patru ore inainte de zborul spre Erevan, "olandezul" si-a petrecut timpul in compania conationalilor sai. "Abia astept sa ajungem acolo. Oricum, drumul asta ma cam infioara, dar e bine ca o sa pot juca. Era mai grav daca eram obosit dupa meciul de duminica, dar nu am jucat", a spus Mitea, convocat la echipa de tineret. Cu aceeasi problema s-a confruntat si mijlocasul lui FC Zürich Mihai Tararache, dar acesta a ajuns ieri-dimineata la 4:30, participand la antrenamentul de aseara. (Sorin Anghel, Paris)

ARMENIA
Edel (Pyunik Erevan), Ambartumyan (Slavia Sofia) - portari; Hovsepyan, Tatevosyan (ambii Pyunik), Vardanyan (FC Aarau), Dokoyan (Krylya Sovietov Samara), Artur Mkrtcyan (FC Darida) - fundasi; Agvan Mkrtcyan, Aleksanyan (ambii Pyunik), Grigoryan (Mika Astarak), Mkhitaryan (MTZ-RIPO Minsk), Nazaryan (FC Darida) - mijlocasi; Arman Karamyan, Artavazd Karamyan (ambii Rapid Bucuresti), Movsesyan (FC Moscova), Akopyan (Stal Alcevsk), Manucharyan (Pyunik), Sahgeldyan (Mika) - atacanti.

Scrisoare pentru Anghel Iordanescu

Domnule General,
VEDERE. Grupul ziaristilor care au dormit in aeroportul din Viena il saluta pe Anghel Iordanescu, ii ureaza succes la alegeri si tine pumnii stransi echipei nationale a Romaniei in meciul cu Armenia

Avem neplacuta misiune de a pune pe hartie cateva randuri despre peripetiile prin care au trecut ziaristii romani care au vrut sa ajunga la Erevan. Suntem un grup de 10 gazetari care, dupa ce dumneavoastra ati refuzat sa ne primiti in charterul tricolorilor, am pornit pe cai ocolite spre Armenia. Am respectat dorinta dumneavoastra de a nu-i deranja pe Danciu sau pe Danut Munteanu. Si oricum, chiar daca am fi avut onoarea sa calatorim alaturi de oastea dumneavoastra de soldati speriati de razboi, noi l-am fi atacat mai mult pe Surdu, cel care poate deveni inlocuitorul lui Mutu, chiar daca brasoveanul este abia la "tineret". Chiar ar fi frumos daca in 2006 am avea un atac format din Mutu si Surdu. Acum nimeni nu stie la ce v-ar folosi dumneavoastra acest lucru. Pentru ca fie nu ne vom califica la Campionatul Mondial, fie nu veti mai saruta iconitele de pe banca echipei nationale. La vreo doua ore dupa ce dumneavoastra v-ati luat zborul de pe Otopeni, am luat-o si noi spre Erevan. Am plecat mai intai la Viena, iar drumul pana in capitala Austriei a fost destul de placut, in ciuda catorva zdruncinaturi care ne-au cam facut sa transpiram. Nu ne-am speriat prea tare pentru ca eram deja cu gandul la drumul spre Erevan, care urma sa se faca cu un avion mai micut, pe care noi, astia pe care dumneavoastra nu ne respectati, l-am numit ba corabie cu aripi, ba fluture cu motor. La sosirea in Viena ne-a asteptat unul mic, imbracat in rosu. Ne-a indrumat putin prin aeroport pana cand am aflat ca zborul spre Erevan s-a amanat din cauza vremii. Asa ca in loc sa pornim spre bravii nostri tricolori, care maine vor iesi cu piepturile goale in fata razboinicilor ce in trecut l-au avut drept comandant de oaste pe Stoichita, am innoptat pe aeroportul din Viena. Lucru care nu prea e chiar placut, in conditiile in care agitatia este continua aici si astia nici nu vor sa stinga luminile. Asa ca, nea Puiule, dupa ce ne-ai nenorocit ca nu ne-ai calificat la Euro 2004, acum ne-ai facut sa dormim si pe la Viena. E pacat ca un om ca dumneavoastra, care face pe credinciosul, se comporta atat de urat cu semenii lui. - Ziaristi romani rataciti prin Europa

TINERETUL JOACA AZI, DE LA ORA 13:00
Astazi, de la ora 13:00, pe stadionul "Nairi" din Erevani, va avea loc meciul de tineret dintre Armenia si Romania. In clasamentul grupei 1 de calificare pentru CE 2006, Romania ocupa momentan locul 3, cu 6 puncte dupa trei jocuri, in vreme ce armenii sunt pe ultima pozitie, cu doar 3 puncte dupa patru meciuri disputate. Selectionerul Nicolae Manea, care nu concepe decat victoria, ar putea alinia urmatoarea garnitura: Hutan - Frasinescu, Moti, Tamas, I. Stancu - Mitea, Ad. Cristea, Plesan, Prepelita - A. Cristea, Surdu. (Sorin Anghel)
×
Subiecte în articol: sport erevan viena anghel anghel iordanescu