x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Vidici: "Nu vă puneţi jucătorii în valoare!"

Vidici: "Nu vă puneţi jucătorii în valoare!"

de Marius Mihalcea    |    30 Mar 2009   •   00:00
Vidici: "Nu vă puneţi jucătorii în valoare!"
Sursa foto: DANIEL MIHAILESCU/Afp/Mediafax

Fundaşul de fier al naţionalei pregătite de Radomir Antici şi al deţinătoarei UEFA Champions League, Manchester United, consideră că "tricolorii" nu se pot exprima la adevăratul lor potenţial din cauza greşelilor de ordin tehnic pe care le face Victor Piţurcă.



Într-o analiză pertinentă făcută meciului de la Constanţa, Nemanja Vidici şi-a avertizat colegii că mai e mult de tras până ca Serbia să se califice la Campionatul Mondial de anul viitor, din Africa de Sud, dar a şi identificat unul dintre motivele pentru care România aproape că a spus adio turneului final. "Calificările nu sunt terminate încă. Ne aşteaptă meciuri tari cu Austria, cu Franţa şi din nou cu România. Nimic nu este încă încheiat. Am jucat foarte bine cu România, dar acum trebuie să ne gândim la următoarele examene. În ceea ce-i priveşte pe români, aceştia au avut şanse de a înscrie şi alte goluri în afara celor două pe care le-au marcat. Aveţi jucători de calitate, dar acum nu sunt puşi în valoare cum trebuie, nu ştiu de ce", a declarat stoperul Serbiei şi al celei mai bune echipe de club din lume la ora actuală. "Am jucat extraordinar. Ştiam ce ne aşteaptă, dar am arătat că merităm să mergem la turneul final. Românii au început tare, încercând să marcheze cât mai repede posibil, dar am înscris noi de două ori. Am jucat cum trebuia şi am câştigat pe merit", a declarat fundaşul Ivan Obredovici.

PRESA SĂRBĂ EXULTĂ
Succesul obţinut în faţa României i-a netezit Serbiei drumul către Cupa Mondială, consideră mass-media din ţara vecină. "Visele de calificare devin realitate", a titrat cotidianul Blic, care a notat că "una dintre adversarele directe a fost îndepărtată, mai rămân Franţa şi Lituania". Sub titlul "Mat la Constanţa", Srbija Sport a scris: "Vecinii noştri au pierdut practic calificarea la Mondiale, după ce au fost învinşi pentru prima oară la Constanţa. Africa de Sud rămâne pentru români un vis. Serbia este aproape de a-şi îndeplini obiectivul. O rapsodie a fotbalului în faţa a 2.000 de suporteri sârbi, care au savurat o mare victorie".

Presa din Austria a remarcat că România a ieşit din cursa calificării după eşecul cu Serbia. "Echipa din Carpaţi şi-a arătat slăbiciunile, Serbia profitând la fazele fixe de haosul din defensivă. Serbia a fost o maestră a eficienţei. Căpitanul Mutu a dat totuşi tonul spiritului de luptă, însă rezultatul final pare să însemne sfârşitul visului pentru români", a notat Der Kurier.

Franţa s-a impus la limită în Lituania
Necesară ca aerul în condiţiile în care Franţa păşise cu stângul în această campanie de calificare, fiind învinsă de Austria, victoria de sâmbătă de la Kaunas le-a readus optimismul "cocoşilor". "Această echipă a Franţei se naşte, se construieşte, se pregăteşte. A fost un meci disputat într-un context dificil, pe care l-am jucat cu plăcere în ciuda stării terenului şi pe care l-am dus la bun sfârşit. Sunt fericit, însă urmează un alt joc miercuri şi trebuie să o luăm de la început, pentru că va fi vorba despre o nouă luptă pentru trei puncte. Probabil că ne-a lipsit acel declic necesar pentru ca formaţia noastră să revină cu adevărat la viaţă. Jucătorii ştiu ce înseamnă o participare la un turneu final de Cupă Mondială şi vor lupta până la capăt, continuând cu jocul de miercuri", a declarat selecţionerul "Les Bleus", Raymond Domenech.


×
Subiecte în articol: sport