x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Consiliul Local Constanța alocă bani pentru toate cele patru tipuri de burse școlare

Consiliul Local Constanța alocă bani pentru toate cele patru tipuri de burse școlare

21 Dec 2020   •   14:42
Consiliul Local Constanța alocă bani pentru toate cele patru tipuri de burse școlare
Sursa foto: Lucian Alecu

Consiliul Local Constanța alocă bani pentru toate cele patru tipuri de burse școlare, după ce, săptămâna trecută, a apărut un proiect care prevedea alocarea fondurilor doar pentru bursa de ajutor social, anunță Consiliul Județean al Elevilor.

„În cadrul Consiliului Local al municipiului Constanța, a fost aprobată o hotărâre care stabilește alocarea resurselor pentru toate cele patru tipuri de burse școlare existente. Astfel, în urma eforturilor depuse de Consiliul Județean al Elevilor Constanța, acordarea burselor în cuantumuri decente se va întâmpla până de sărbători. Pe data de 14 decembrie, un proiect de hotărâre a Consiliului Local, care prevedea alocarea fondurilor doar pentru bursa de ajutor social și care discrimina peste 10.000 de elevi constănțeni, beneficiari ai celorlalte tipuri de burse, a fost publicat pe site-ul primăriei, urmând să fie votat în cursul zilei de marți. Atunci, un număr impresionabil de elevi s-au mobilizat și au atras atenția autorităților locale asupra intereselor lor, scriindu-i primarului Vergil Chițac, chiar pe rețelele de socializare, să acorde burse pentru toți elevii, așa cum prevede legea”, transmite Consiliul Județean al Elevilor Constanța.

Potrivit elevilor, hotărârea de Consiliu Local, care a putut fi considerată discriminatorie, ignorantă și nelegală, nu a fost aprobată.

„O zi mai târziu, membri ai Biroului executiv al Consiliului Județean al Elevilor Constanța au intrat în consultări și dezbateri cu primarul Vergil Chițac și alți reprezentanți ai municipalității, care au promis recalcularea bugetului local, în favoarea învățământului. În acest sens, datorită Consiliului Județean al Elevilor Constanța și a tuturor elevilor care au militat în ultima săptămână pentru dreptul lor, bursele vor fi acordate, lunar, în următoarele cuantumuri:
 100 de lei- bursa de merit;
 250 de lei- bursa de ajutor social;
 250 de lei- bursa de studiu;
 1000 de lei- bursa de performanță”, potrivit comunicatului CJE Constanța.

„Legea nu se negociază. Bursele elevilor nu sunt un moft sau o măsură populistă, ci sunt, pe de o parte, un ajutor social care îi ajută pe cei aflați în dificultate și, pe de altă parte, un stimulent educațional pentru elevii cu performanțe academice. Consiliul Județean al Elevilor nu va agrea niciodată ignorarea legii și încălcarea drepturilor elevilor și, de aceea, solicităm administrației locale să vireze cât mai curând banii către școli, astfel încât elevii să primească bursele până de sărbători.”, a declarat Silviu Morcan, președintele Consiliului Județean al Elevilor Constanța.

(sursa: Mediafax)

×