x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Elev lovit de un cadru didactic exact de Ziua Educației. Profesoara, cercetată

Elev lovit de un cadru didactic exact de Ziua Educației. Profesoara, cercetată

06 Oct 2017   •   15:28
Elev lovit de un cadru didactic exact de Ziua Educației. Profesoara, cercetată

O profesoară de matematică de la şcoala Lipia, comuna buzoiană Merei, care a lovit un elev chiar de Ziua Educaţiei, va fi cercetată disciplinar, a anunţat vineri conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Buzău. 

Pe numele profesoarei, Poliţia a deschis un dosar penal pentru purtare abuzivă. 

"Un inspector din cadrul ISJ Buzău a mers vineri la şcoala din Lipia pentru a se interesa de acest caz, doamna profesoară a recunoscut că i-a dat două palme elevului, motiv pentru care ar putea fi sancţionată de Comisia de Disciplină a şcolii. Conform Legii educaţiei, sancţiunea porneşte de la un simplu avertisment şi poate ajunge până la desfacerea contractului de muncă", a declarat, pentru Agerpres, şeful IŞJ Buzău, Florina Stoian. 

Potrivit sursei citate, poliţia a deschis la rândul său o anchetă în acest caz. 

"Ancheta Poliţiei este foarte importantă, căci elevul a stat la şcoală încă două ore şi a făcut fotografii cu colegii de Ziua educaţiei, iar după ce s-a dus acasă familia a chemat Ambulanţa şi a fost dus la spital", a mai declarat sursa citată. 

La rândul său, Laura Minea, de la Biroul de presă al IPJ Buzău, a precizat, pentru Agerpres, că în urma sesizării primite din partea familiei elevului, s-a întocmit dosar penal pentru purtare abuzivă, iar poliţiştii cercetează toate aspectele de ordin penal. AGERPRES

×