x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Liceenii români sunt invitați să participe la concursul "Lider European"

Liceenii români sunt invitați să participe la concursul "Lider European"

05 Oct 2017   •   16:37
Liceenii români sunt invitați să participe la concursul  "Lider European"

Reprezentanţa Comisiei Europene în România lansează concursul "Lider European" şi provoacă elevii de liceu din clasele IX - XI să lucreze în echipă şi să elaboreze proiecte prin care să răspundă provocărilor sau oportunităţilor existente în comunităţile locale.

Potrivit unui comunicat al organizatorilor, transmis joi AGERPRES, cele mai bune opt proiecte înscrise pe platforma online "Europa, casa noastră" vor fi premiate, iar echipele clasate pe primele trei locuri vor fi invitate să îşi prezinte proiectele în faţa juriului, la Bucureşti.

Concursul face parte din campania educaţională pe teme europene "Europa, casa noastră", o iniţiativă susţinută de Ministerul Educaţiei Naţionale.

Competiţia "Lider European" se adresează elevilor de liceu din clasele IX - XI, care trebuie să alcătuiască echipe formate din patru membri şi un profesor coordonator pentru a participa. Înscrierea se va realiza de către profesor, până la data de 20 octombrie, ora 23,59, pe platforma www.europacasanoastra.ro. Ulterior, fiecare echipă înscrisă trebuie să pregătească şi să încarce pe site prezentarea proiectului propus, nu mai târziu de 6 noiembrie, ora 23,59.

Concursul se concentrează pe dezvoltarea de proiecte în oricare dintre domeniile social, cultural, afaceri sau economic şi de mediu (de exemplu: asistenţă pentru vârstnici, reciclarea materialelor, sănătate, asistenţă socială, educaţie, evenimente de integrare culturală etc.). Competiţia îşi propune să dezvolte abilităţile de leadership şi de vorbire în public ale elevilor, spiritul de echipă şi capacitatea de a mobiliza grupuri de oameni pentru a lucra împreună în beneficiul propriei comunităţi. Obiectivul concursului este de a promova valorile Uniunii Europene în rândul tinerilor, în contextul activităţilor legate de tematica europeană.

De asemenea, în luna octombrie, echipa "Europa, casa noastră" va organiza 10 vizite în licee din 10 judeţe ale ţării: Alba, Arad, Bihor, Caraş-Severin, Cluj, Hunedoara, Maramureş, Satu Mare, Sălaj, Timiş, în cadrul cărora vor avea loc activităţi educaţionale şi interactive pe diverse teme legate de leadership şi dezvoltare personală. AGERPRES

×
Subiecte în articol: "Lider European"