x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Mircea Dumitru: Nu vom opri concursul pentru directori

Mircea Dumitru: Nu vom opri concursul pentru directori

20 Sep 2016   •   13:32
Mircea Dumitru: Nu vom opri concursul pentru directori

Concursul pentru directorii de unităţi de învăţământ nu va fi oprit, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, ministrul Educaţiei, Mircea Dumitru. 

"Ministerul Educaţiei s-a angajat să organizeze acest concurs public. Vreau să vă anunţăm că nu ne vom opri. Aşa cum am anunţat şi calendarul şi metodologia, cadrul legal, toate acestea definesc deja concursul care este în desfăşurare. Iniţiativa de care am luat cunoştinţă de acum câteva zile de la Senatul României de a se introduce ad-hoc un paragraf în lege în aşa fel încât acest concurs să fie amânat până în vara anului viitor pare de fapt o continuare a unei politici de condiţionare a şcolilor din România şi de subordonare a acestor şcoli unor interese de partid. Noi respingem această metodă de a conduce şcolile din România şi insistăm asupra nevoii de a avea un cadru transparent şi predictibil în care cei mai buni dintre profesori care se dovedesc a fi şi manageri buni în şcoli să poată să conducă pe o perioadă de mandat determinată", a afirmat demnitarul. 

El a adăugat că la minister au venit mesaje potrivit cărora, sub diferite forme, unii dintre cei care doresc să participe la concurs sunt împiedicaţi să o facă. 

"Am primit în ultima vreme mesaje de la profesorii care doresc să se înscrie la concurs care ne aduc la cunoştinţă faptul că fie sunt împiedicaţi sub diferite forme să participe la concurs neavând acces la anumite documente şcolare care sunt importante, sunt obligatorii pentru a finaliza dosarul, fie sub forme psihologice mai subtile se încearcă determinarea lor de a nu putea să se înscrie la concurs. Eu aş solicita ferm tuturor directorilor în funcţie să pună la dispoziţia colegilor lor toate documentele şcolare de care este nevoie, planurile de dezvoltare instituţională ale unităţilor şcolare iar, dacă vom primi în continuare mesaje, dacă ni se va semnala faptul că cei care doresc să se înscrie la concurs sunt împiedicaţi, nu vom ezita să apelăm la autorităţile statului pentru a aduce din nou legea în şcoli", a spus Dumitru. 

Potrivit acestuia, până în prezent s-au înscris la concurs peste 1.300 de profesori pe platforma lansată de MENCS. www.agerpres.ro

×