x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Situații halucinante în învățământul românesc. Ce medii au elevii care primesc burse de merit

Situații halucinante în învățământul românesc. Ce medii au elevii care primesc burse de merit

de Redacția Jurnalul    |    24 Oct 2023   •   17:00
Situații halucinante în învățământul românesc. Ce medii au elevii care primesc burse de merit

Prevederile din noile legi ale Educației privind acordarea burselor crează situații halucinante. Mai mulți elevi din Prahova primesc burse de merit deși nu au nici măcar medii de promovare.

Astfel că un elev de la Liceul Tehnologic Agricol Bărcănești primește bursă de merit deși a fost admis cu media 1,97. 

Și nu este singurul. Un alt elev, de la Liceul Tehnologic Elie Radu din Ploiești, are media 4,59 și beneficiază tot de bursă de merit. 

Aceste situații nu sunt generate de greșeli de calcule, ci de prevederile din noile legi ale Educației privind acordarea burselor. Astfel că un elev care nu are nici măcar media 5 poate primi bursă de merit dacă se află în primii 30% din clasă. 

Prin urmare, elevul de la Liceul Tehnologic Agricol Bărcănești se află în primii 30% din clasă, în baza rezultatului obținut la Evaluarea Națională, urmând să fie recompensat lunar cu suma de 450 de lei pentru "merite deosebite la învățătură".

"Este un elev de la profesională. A intrat cu media 1,97 și s-a încadrat să primească această bursă de merit, potrivit metodologiei – cadru. Avem, la noi în liceu, 46 de elevi care primesc această recompensă în bani. Noi aplicăm legea în forma în care este ea, indiferent de cât de normală sau nu este o astfel de situație”, explcă directorul liceului, Viorica Rădulescu, pentru observatorulph.ro.

Totodată, și elevul de la Liceul Tehnologic Elie Radu din Ploiești, care are media 4,59, este beneficiarul unei burse de merit întrucât se află în primii 30% din clasă. 

Și asta în condițiile în care, de exemplu, elevi de la Colegiul Național „Mihai Viteazul” din Ploiești, cu medii de peste 9, nu se califică pentru burse de merit.

×