x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Universitatea de Vest din Timişoara nominalizată la prestigioasele Scopus Award România

Universitatea de Vest din Timişoara nominalizată la prestigioasele Scopus Award România

27 Sep 2017   •   15:03
Universitatea de Vest din Timişoara nominalizată la prestigioasele Scopus Award România

Universitatea de Vest din Timişoara (UVT) primeşte o nouă apreciere din partea forurilor internaţionale de specialitate, fiind nominalizată, alături de Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca şi Academia Română, la Elsevier Scopus Award for Excellence in International Collaboration.

Este pentru a doua oară când instituţiei academice timişorene i se acordă nominalizarea.

"Nominalizarea, alături de alte două instituţii academice puternice, precum Universitatea Babeş-Bolyai şi Academia Română, ne onorează şi reprezintă recunoaşterea unor eforturi care nu sunt întotdeauna vizibile publicului larg. Este munca a numeroşi cercetători, care prin astfel de evenimente devine cunoscută dincolo de graniţele lumii academice. Sprijinim în continuare activitatea de cercetare, fiind convinşi că avem o resursă umană de valoare, competitivă la nivel naţional şi internaţional", spune rectorul UVT, prof. dr. Marilen Gabriel Pirtea, într-un comunicat remis miercuri AGERPRES.

Premiul se acordă pentru merite deosebite în cercetare, desemnarea câştigătorului fiind realizată în baza instrumentului SciVal Competencies, analizând informaţiile indexate de Scopus, bază de date de citate şi abstracte renumită în întreaga lume.

Premiile Scopus România contribuie la recunoaşterea pe plan internaţional a efortului şi energiei investite de cercetătorii şi angajaţii din instituţiile ştiinţifice din România în dezvoltarea societăţii locale şi a comunităţii ştiinţifice globale - după cum spun organizatorii.

Gala Scopus Awards România 2017 va avea loc la Iaşi, în data de 26 octombrie.

×
Subiecte în articol: Universitatea de Vest din Timișoara