x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie De la grădiniță la catalogul excelenței românești: Xenia Cambrea face performanță la doar 5 ani și devine cea mai tânără participantă a campaniei ”100 de tineri pentru dezvoltarea României” a Fundației Dan Voiculescu

De la grădiniță la catalogul excelenței românești: Xenia Cambrea face performanță la doar 5 ani și devine cea mai tânără participantă a campaniei ”100 de tineri pentru dezvoltarea României” a Fundației Dan Voiculescu

31 Mai 2024   •   16:56
De la grădiniță la catalogul excelenței românești: Xenia Cambrea face performanță la doar 5 ani și devine cea mai tânără participantă a campaniei ”100 de tineri pentru dezvoltarea României” a Fundației Dan Voiculescu

Xenia Cambrea, o fetiță de doar 5 ani, poate fi deja considerată o adevărată sursă de inspirație pentru generația nouă. Talentul și determinarea ei au captivat inimile și atenția tuturor, iar performanțele sale remarcabile la vioară au făcut-o să iasă în evidență încă de la o vârstă fragedă.

Născută cu o pasiune de neclintit pentru muzică, Xenia a îndrăgit vioara încă de la un an. La doar patru ani, a început să concureze în cadrul unor concursuri naționale și internaționale, obținând întotdeauna premiul I sau de excelență. Nivelul său de studiu la vioară este echivalent cu cel al clasei a IV-a, conform specialiștilor.

Dar talentul Xeniei nu se oprește aici. Pe lângă vioară, ea studiază și pianul, a învățat să citească singură și face calcule matematice complexe folosind metoda Soroban. Joacă șah și desenează, demonstrând o versatilitate și o inteligență ieșite din comun. De asemenea, Xenia practică și baletul în cadrul Studioului de Balet pentru Copii și Tineret al Operei Naționale București.

Recent, Xenia s-a alăturat campaniei naționale „100 de tineri pentru dezvoltarea României”, desfășurată la nivel național de Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României. Această inițiativă își propune să aducă în prim-plan poveștile și realizările celor mai remarcabili copii și tineri din țară. Prin pasiunea, dedicarea și talentul lor, acești tineri au reușit să se facă remarcați la nivel național și internațional.

Campania „100 de tineri pentru dezvoltarea României” va include acești tineri de valoare în primul catalog al excelenței românești, ce va fi lansat de Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României la finalul acestui an. Prin exemplul lor, acești tineri vor inspira o țară întreagă să urmeze pasiunile și să atingă excelența.

×