x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe 10.000 de persoane, adunate la Moscova pentru a marca 98 de ani de la revoluţia boleşvică

10.000 de persoane, adunate la Moscova pentru a marca 98 de ani de la revoluţia boleşvică

07 Noi 2015   •   22:05
10.000 de persoane, adunate la Moscova pentru a marca 98 de ani de la revoluţia boleşvică

Aproximativ 10.000 de persoane s-au aflat sâmbătă, în centrul Moscovei, pentru a marca împlinirea a 98 de ani de la revoluţia bolşevică din 1917, la apelul Partidului Comunist rus, au anunţat organizatorii.

Potrivit relatării AFP, manifestanţii au mers din Piaţa Puşkin până în Piaţa Teatrului, lângă Kremlin, unde se află un bust al lui Karl Marx, purtând drapele roşii decorate cu portrete ale lui Lenin şi pancarte cu sloganuri precum 'Pentru o justiţie socială!', 'Pentru o viaţă demnă!'.

'Trăiască poporul muncitor! Trăiască poporul victorios!', a lansat în faţa manifestanţilor liderul comuniştilor ruşi, Ghennadi Ziuganov.

Acest marş a avut loc la câteva minute după o mare paradă militară în Piaţa Roşie, organizată în amintirea defilării istorice de la 7 noiembrie 1941, la care au participat soldaţi veniţi direct de pe linia frontului, situată atunci la câteva zeci de kilometri de Moscova, unde luptau împotriva trupelor naziste.

Peste 6.000 de persoane, între care soldaţi de infanterie, membri ai forţelor de cavalerie, foşti combatanţi, precum şi 50 de vehicule blindate de epocă au participat la paradă, potrivit Primăriei capitalei ruse.

'Admiraţia pentru cei care au învins în acest război, cel mai crud din istoria umanităţii, va dăinui totdeauna în inimile noastre', a subliniat primarul Moscovei, Serghei Sobianin.

După căderea comunismului, Rusia marchează la 7 noiembrie Ziua gloriei militare, o sărbătoare care o înlocuieşte pe cea dedicată revoluţiei bolşevice, aniversată cu mare fast în perioada comunistă. Pentru nostalgicii Uniunii Sovietice, această zi rămâne însă 'Sărbătoarea Marii Revoluţii' din 1917.AGERPRES

×