x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe 17 milioane de SMS-uri frauduloase, trimise de un bărbat

17 milioane de SMS-uri frauduloase, trimise de un bărbat

de Redacția Jurnalul    |    13 Dec 2023   •   21:15
17 milioane de SMS-uri frauduloase, trimise de un bărbat

Poliția australiană a acuzat miercuri un bărbat care locuiește în suburbiile orașului Sydney de trimiterea a 17 milioane de SMS-uri frauduloase, câte unul pentru aproape fiecare adult din țară.

Poliția din New South Wales a declarat că bărbatul, în vârstă de 39 de ani, al cărui nume nu a fost menționat, este unicul responsabil pentru mesajele înșelătoare care au afectat utilizatorii de telefoane mobile din întreaga țară, notează AFP.

Textele includeau link-uri false care pretindeau că provin de la Australia Post sau de la operatorii de drumuri cu taxă și se presupune că au fost trimise folosind „SIM box-uri" care pot expedia zeci de mii de mesaje pe zi.

Bărbatul a fost acuzat de utilizarea de echipamente de rețea pentru a „comite o infracțiune gravă" și a fost eliberat pe cauțiune.

„SMS phishing este una dintre cele mai comune tactici folosite de escroci pentru a obține informații bancare și alte informații personale de la o victimă", a declarat Jason Smith, comandantul Brigăzii de combatere a criminalității informatice a poliției.

"SIM box-urile pot conține peste 250 de cartele SIM active și, de obicei, trimit până la 150.000 de mesaje pe zi, care conțin momeli de phishing pentru diverse escrocherii".

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: sms fraudulos australia